La Cursa de la Boira es consolida com “la prova urbana més natural”

La Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira tindran lloc a la ciutat de Lleida el 26 de març en el marc del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya

 

“Estem parlant d’una cursa de natura dins de la ciutat”. Amb només un 15% de recorregut per l’asfalt, la 4a edició de la Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira es consoliden com les proves d’aquest tipus “amb més protagonisme de la natura de les que es fan a la ciutat de Lleida”, segon ha explicat una de les organitzadores, Estefania Climent. La cursa i la caminada estan organitzades per GoGoGoRunners Club i Fira de Lleida i tindran lloc el diumenge, dia 26 de març, en el marc del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM).

Climent ha destacat que l’itinerari inclou “punts del Parc de La Mitjana molt amagats i desconeguts per a molta gent, racons amb molt encant en els que a més durant aquesta època primaveral la natura es manifesta en tot el seu esplendor”.

La iniciativa té dos parts diferenciades, la Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira. La segona complementa la primera i s’inscriu en la filosofia dels organitzadors de “promoure un esport a l’abast de tothom, especialment dels grups d’amics i famílies que vulguin gaudir d’una jornada divertida i saludable”. La cursa i la caminada començaran respectivament a les 11.00 i 11.10 h i cobriran una distància de 10,6 km. Es tracta d’un recorregut totalment pla, un 85% del qual és de terra i travessa camins de la canalització del riu Segre i del Parc de la Mitjana.

Els participants de la cursa i la caminada sortiran de davant del Pavelló 3 de Fira de Lleida cap a la canalització del riu i en direcció als instituts (a la inversa de l’any passat), creuaran la passarel·la de ciment, agafaran el marge contrari en direcció al rocòdrom i entraran a La Mitjana per la glorieta de Font i Quer. A La Mitjana continuaran pels corriols marcats amb cintes per sortir pel Camí de Granyena i entrar per les comportes a la canalització del riu Segre. Finalment ascendiran per la pujada corresponent al pàrquing del pavelló del STM, on assoliran la meta.

Montse Parra, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat que un dels principals avantatges d’aquesta activitat és que “combina diversió i esport en família” i que “permet gaudir d’espais verds i naturals com el Parc de La Mitjana i la canalització del riu”.

Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha incidit en que el caràcter familiar de la cursa combina perfectament amb el Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, Petitàlia i Mascota’m, certàmens que obren les portes el mateix cap de setmana de la cursa, “amb la qual cosa parlem d’activitats amb un tipus de públic similar que es potencien recíprocament”.

L’organització ha previst també curses infantils, que tindran lloc el dissabte dia 25 a les 16 h i que recorreran distàncies d’entre 100 i 700 m, segons la categoria. Són curses lúdiques no competitives i tots els participants tindran com a premi una medalla participativa, una bosseta i berenar.

La trobada  disposarà de servei de guarda-roba, servei de resultats via SMS, servei de fisioterapeuta i refrigeri i entrepà a l’arribada.

Les inscripcions es poden fer al web oficial www.cursadelaboiralleida.com o de forma presencial a Barcelona Led, al carrer Esperanza Gonzalez 5 de Lleida. La recollida de dorsals es farà durant tot el dissabte a l’estand que el GoGoGoRunners Club tindrà al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya. Els inscrits tindran accés gratuït a la fira.

Cursa solidària
Segons ha explicat Ester Tort, responsable de Gogogo Runners, la cursa mostrarà la seva cara més solidària amb una aportació econòmica a Down Lleida. Aquest ajut s’aconseguirà per diferents vies: una aportació directa per dorsal, la possibilitat que el participant faci una donació voluntària complementària en el moment de la inscripció i a través de transferència com a Dorsal 0. El taló que s’entregarà a Down Lleida es destinarà a les estades d’estiu del nois i noies amb la síndrome.

Igualment, i per potenciar la tasca desenvolupada per Down Lleida a favor de la inclusió social dels nois i de les noies de l’entitat, un grup d’aquests joves participarà en l’organització de la cursa ajudant en els punts d’avituallament (situats al km. 5 i a l’arribada).

Col·laboren també en la cursa estudiants voluntaris en pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà del Institut Joan Oró. En total, hi participaran 15 nois i noies fent tasques de control de recorregut.

La Caminada de la Boira s’inscriu en el circuit saludable de “Lleida Camina”, una iniciativa que inclou una sèrie de caminades per la ciutat amb un calendari establert i que pretén promoure l’exercici físic com a base de salut, qualitat de vida, lleure i cultura.

 La iniciativa compta amb el suport de Punto Estrella, Lousiana, Nuba i —enguany per primera vegada— de Suzuki, a través del concessionari GS Tot Terreny.

La 4a edició del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya tindrà lloc el 25 i el 26 de març al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 70 expositors directes i 25 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors i demostracions. L’horari del saló va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El preu de l’entrada de matí o de tarda és de 3 € (l’entrada de matí i tarda per al mateix dia val 4 €) i els infants menors de 6 anys tenen accés gratuït.

Més informació:
GoGoGoRunners Club – www.gogogorunners.com
Pàgina oficial cursa: www.cursadelaboiralleida.com

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email