Èxit de la Cursa i la Caminada de la Boira amb més de 700 participants

La prova, celebrada en el marc del STM-Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, ha estat guanyada per Antoni Carulla, del Runners Balaguer

 

Un total de 720 esportistes han participat avui diumenge a Lleida en la tercera edició de la Cursa de la Boira Grifone STM i de la Caminada de la Boira, activitats organitzades per Gogogo Runners Club en el marc del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya de Lleida (STM). La Cursa de la Boira, que ha transcorregut per un circuit urbà de 10,54 quilòmetres, ha estat guanyada —per tercer any consecutiu— pel lleidatà Antoni Carulla, del club Runners Balaguer, amb un temps de 36:50.19, seguit per Javier Mora, de Les, que ha fet 40:22.64, i per Gilbert Chacón, de Tremp (Tremp Runners), amb un temps de 40:35.96.

 

Pel que fa a la categoria de dones, la primera classificada ha estat Noemí Aumedes, d’Artesa de Segre, amb un temps de 47:10.22, seguida de la rumana Angelina Damoc, que ha fet 50:04.96, i la lleidatana Anna Farrús, que ha marcat 51:20.84.

 

El guanyador, Carulla, ha destacat que “es tracta d’un recorregut urbà però original i bonic, donat que quasi el 90% és rural ja que transcorre per la canalització del riu i La Mitjana”. De la seva banda, Noemí Aumedes, que ha participat en aquesta cursa per primer cop, ha valorat molt positivament l’experiència ja que “el paisatge és molt molt bonic, el temps ha acompanyat i l’ambient ha estat molt bo”.

 

L’itinerari, amb sortida i arribada a la Fira de Lleida, ha tingut com a principal atractiu els paisatges del Parc de La Mitjana de Lleida. Es tracta d’un recorregut totalment pla amb un 85% de terra i un 15% d’asfalt, la qual cosa fa que, segons els organitzadors, aquesta sigui “la cursa de Lleida amb menys asfalt i amb més natura”.

 

Els corredors de la cura han fet un itinerari que ha transcorregut per la canalització del riu en direcció a la zona dels instituts, la passarel·la situada sota del pont de la LL-11, el marge dret en direcció a La Mitjana, la Glorieta Font i Quer, el Parc de la Mitjana, el camí de Granyena, el marge esquerre de la canalització i el recinte firal. La Caminada de la Boira, amb uns 400 participants, ha fet la mateixa ruta que la cursa.

 

L’organització de la cursa ha col·laborat un any més amb Down Lleida, amb aportacions econòmiques directes (inscripcions i donatius solidaris dels corredors) i amb la participació dels joves de l’associació en l’organització de la cursa, fent bosses per als corredors i ajudant l avituallament. Igualment, una vintena estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de l’Institut Joan Oró han col·laborat en la cursa com a voluntaris en una activitat que els hi ha servit de pràctiques per als seus estudis.

 

STM2016-CursaDeLaBoira

Sortida de la Cursa de la Boira 2016

 

STM2016-CaminadaDeLaBoira

Sortida de la Caminada de la Boira 2016

 

STM2016-CursaDeLaBoira-Guanyador-AntoniCarulla

El guanyador de la Cursa de la Boira 2016, Antoni Carulla

 

STM2016-CursaDeLaBoira-Guanyadora-NoemiAumedes

La guanyadora de la Cursa de la Boira 2016, Noemí Aumedes

 

STM2016-CursaDeLaBoira-PodiMasculi

Cursa de la Boira 2016, podi masculí

 

STM2016-CursaDeLaBoira-PodiFemeni

Cursa de la Boira 2016, podi femení

 

 

Print Friendly, PDF & Email