El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya creix en públic i expositors

Més d’un 85% dels expositors, satisfets dels resultats obtinguts en el certamen lleidatà, que ha aplegat més de 8.500 visitants

 

La 3a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) tanca les portes amb més de 8.500 visitants —aproximadament un 5% més que l’any passat— i un bon balanç pel que fa a les activitats paral·leles, que han aplegat més de 1.600 persones. Montse Mínguez, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha fet una valoració positiva del STM, “una fira que té tirada, que ha de tenir continuïtat i que és una aposta pel nostre Pirineu i pel nostre territori en general”. El STM ha tingut lloc del 12 al 14 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 70 expositors (un 14% més que l’any 2015).

 

Pel que fa a la participació en les activitats paral·leles, destaquen la Cursa i Caminada de la Boira (720 participants), la II Ciudad de Lleida-STM MTB Ultramarathon (461 participants), la ponència de l’esportista Núria Picas (130 assistents) o el II Congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya (97 assistents).

 

Juan A. Serrano, organitzador del saló, ha incidit en que en el futur és necessari implicar més entitats, expositors i visitants de la resta de l’Estat, i ha citat com exemples a seguir la celebració, enguany, del II Congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya o la presència de la Red de Parques Nacionales de España. Serrano, que ha destacat el flux de visitants de Saragossa i d’expositors de l’Aragó i de França, creu també que cal “ampliar la tasca de comercialització en zones més llunyanes de l’Estat i del sud de França”. Quan a la resposta dels expositors, Serrano ha destacat que més d’un 85% ha finalitzat el saló amb resultat satisfactoris.

 

Finalment, Oriol Oró, director general Fira de Lleida, ha destacat que enguany “s’ha aconseguit integrar propostes lúdiques, activitats esportives (amateurs i professionals) i trobades també professionals com el II Congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, una estratègia organitzativa que s’ha de mantenir en futures edicions”. Oró ha dit també que Fira de Lleida vol potenciar l’assistència de visitants professionals el primer dia de fira (divendres) i de gran públic durant el cap de setmana.

 

El STM ha acollit 25 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, demostracions o presentacions de llibres. Entre aquestes propostes ha destacat la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya o l’espai gastronòmic i artesanal, organitzat per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran conjuntament amb Fira de Lleida, destinat a mostrar i a vendre productes agroalimentaris i artesanals que s’elaboren al Pirineu de Lleida.

 

Quant als visitants il·lustres, ha destacat la presència de Núria Picas, corredora d’ultrafons i alpinista, Millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de la Ultra Trail World Tour, i de Pep Sánchez, atleta extrem d’ultrafons.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email