El Pallars Jussà presenta un nou itinerari

Nou itinerari al voltant de l’embassament de Sant Antoni que connecta la Pobla de Segur amb Salàs de Pallars

 

Aquest hivern s’ha estrenat un nou sender al Pallars Jussà, un itinerari que recorre el marge dret de l’embassament de Sant Antoni tot connectant la Pobla de Segur i Salàs de Pallars, amb un recorregut total de 6,75 km. El sender es pot seguir tant a peu com en bicicleta, i uneix aquestes poblacions amb Sant Joan de Vinyafrescal.

 

L’itinerari també dóna accés a diverses zones de bany, de pesca esportiva i d’esports nàutics, doncs recorre més de 3 km de platja al voltant de l’embassament de Sant Antoni.

 

És una nova oferta turística en el marc dels “Camins del Jussà”, que ja arriben als 400 km de senders senyalitzats.

 

El projecte, que ha comptat amb un pressupost de 250.000 €, és una iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb la Diputació de Lleida i els ajuntaments de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars, que han participat en el finançament del projecte juntament amb diferents departaments de la Generalitat.

 

Aquest tipus d’itineraris afavoreixen l’anomenada “mobilitat lenta”, una forma de moure’s pel territori que s’està fomentat en molts països del nord d’Europa, molt més sostenible i que permet la connexió entre diferents nuclis de població a peu o en bici, sense necessitat d’utilitzar les mateixes vies que el trànsit rodat.

 

Noves activitats pel 2016 amb la campanya “Vine al Pallars, viu el Jussà”

La iniciativa “Vine al Pallars, viu el Jussà” ofereix pel 2016 un total de 45 sortides guiades repartides durant tot l’any amb 20 itineraris diferents per conèixer i interpretar el paisatge, la cultura, la història i la riquesa del Pallars Jussà. Les sortides guiades són gratuïtes pels establiments col·laboradors en la campanya i estan obertes a tothom a un preu reduït.

 

I també es poden realitzar al llarg de l’any 59 activitats (activitats esportives, lúdiques, culturals, recreatives i gastronòmiques), amb 39 propostes diferents per conèixer la comarca vivint-la d’una manera diferent.

 

Trobareu tota la informació a www.viujussa.cat

 

Nou sender de l’embassament de Sant Antoni

 


Informació facilitada per l’empresa expositora.
Print Friendly, PDF & Email