Ús de la fracció líquida dels purins en la fertilització

Dijous 24/09/2020 — 10.00 a 12.00 h

Jornada organitzada per

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació — Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes.
AGRICLOSE — Life.
Oficina del regant.
IRTA.

Amb la col·laboració de

Hidromatic.
Fira de Lleida.

Presentació

Els tractaments com ara la separació sòlid-líquid o el compostatge són bones opcions per a gestionar les dejeccions ramaderes que es generen quan no es disposa de suficient superfície agrícola. Tot i ser una bona solució, pot resultar difícil trobar informació sobre les característiques dels productes que se n’obté i quines són les millors pràctiques de maneig per a fertilitzar els cultius.

A través d’aquesta jornada, organitzada en el marc del projecte LIFE AGRICLO-SE, es donaran a conèixer les estratègies de fertilització en fruiters basades en l’aplicació dels subproductes que provenen del tractament de purins. Una de les noves estratègies que es proposen és l’aplicació de la fracció líquida com a substitut de gran part de la fertilització mineral. Al llarg de la jornada es presentarà la parcel·la demostrativa que s’està duent a terme, així com els punts més importants a tenir en compte per a garantir la viabilitat de l’estratègia des d’un punt de vista agronòmic i tècnic.

Programa

10.00 h Inici de la connexió.

10.05 h Presentació de la jornada.

Sra. Elisenda Guillaumes. Directora general d’Agricultura i Ramaderia
del DARP.

10.20 h Noves estratègies de fertilització orgànica en fruiters.

Sr. Jordi Tugues. Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP.

10.40 h Què s’està fent? Cas de l’aplicació de la fracció líquida de purins en presseguers.

Dr. Josep Rufat. Especialista del programa ús eficient de l’aigua, IRTA.

11.10 h Instal·lació de reg i solucions en la xarxa de reg per aplicar la fracció líquida.

Sr. Abel Pasqual. Hidromatic.

11.30 h Torn de preguntes.

12.00 h Fi de la jornada.

Inscripcions

Aquesta jornada es realitza en línia i és gratuïta. Si esteu interessats en seguir les seves explicacions us podeu inscriure a la jornada mitjançant aquest enllaç: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

Uns dies abans de la sessió ens posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç de l’aula virtual des d’on podreu seguir la formació.