Una anivelladora de camins guanya el 20è Premi a la Innovació Tecnològica de la Fira de Sant Miquel

El segon premi ha correspost a un sistema d’assistència a l’operador de carretons i el tercer, a drons de rotor i ala fixa

 

Una anivelladora de camins, presentada per l’empresa Alquileres Villalba, SL, ha estat la guanyadora del 20è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, convocat per Fira de Lleida, amb la col·laboració de la demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, en el marc de la 62a edició de la Fira de Sant Miquel i del 31è saló Eurofruit. El segon premi ha estat per a la firma Tallers Antoni Miquel, SL per un sistema d’assistència a l’operador de carretons i el tercer guardó ha correspost a HEMAV, SL per un dron de rotor i un altre d’ala fixa.

El primer premi, dotat amb 1.000 euros i diploma, ha correspost a l’empresa Alquileres Villalba, SL, de Remolinos, a Saragossa (exterior 2, estand 2013), per l’anivelladora de camins marca CHAPTOOLS, per la seva funcionalitat, robustesa, economia d’ús, resposta a la millora de camins rurals, facilitat de maneig i la millora de la seguretat en els desplaçaments dins de les explotacions agràries. A més, la màquina permet una gran productivitat (de quatre a cinc vegades més que una motoanivelladora convencional) i una reducció dels costos operatius i de manteniment.

El jurat ha decidit atorgar el segon premi, dotat amb diploma a la firma expositora, a Tallers Antoni Miquel, SL, de Sidamon (pavelló 4, estand 4006), pel LINDE Safety PILOT, el sistema d’assistència a l’operador de carretons dièsel i elèctriques de manutenció per la manipulació segura de les mercaderies en l’àmbit agroalimentari, que permet controlar en tot moment, de manera automàtica i segura, els límits del vehicle, ja que en temps real calcula quina és l’alçada, la càrrega i l’angle màxim permès, segons la capacitat nominal de la carretilla.

El tercer guardó, dotat amb un diploma, ha correspost a HEMAV, SL, de Castelldefels (pavelló 4, estand 454b), pels drons de rotor i ala fixa, per la captació, processat i gestió d’informació agronòmica. L’aparell permet conèixer l’estat del cultiu, processar la informació i presentar-la a l’agricultor en format físic i digital. Els drons obtenen una resolució molt superior als mitjans convencionals d’obtenció de dades, satèl·lit i avioneta i permet fer el servei en explotacions petites i mitjanes.

Aquest premi es planteja com un reconeixement a l’esforç per oferir millores i avenços per part del sector de la indústria i la maquinària agroalimentàries i alhora com un incentiu de cara als expositors del saló que presenten equipaments innovadors.

El Jurat està integrat per membres del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Estació de Mecànica Agrícola del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya; Comitè “Tractores y Maquinaria Agrícola” d’AENOR; FEMEL; FEMAC, i ANSEMAT.

Fira de Lleida lliurarà el premi en la cerimònia de cloenda de la 62a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2016, fires que se celebren en el recinte de Fira de Lleida del 29 de setembre al 2 d’octubre.

 

Print Friendly, PDF & Email