Promoció de la fira Sant Miquel i de Municipàlia a Bielorússia

Un delegat de Fira de Lleida viatja a Minsk i estableix contactes amb la fira BELAGRO, la Cambra de Comerç i el Centre Nacional de Màrqueting de Bielorússia

Un delegat de Fira de Lleida ha viatjat aquest juny a Bielorússia en el marc d’una missió comercial organitzada conjuntament per l’Institut de Comerç Exterior (ICEX) i el Consolat bielorús a Barcelona a fi de promocionar la Fira de Sant Miquel-Eurofruit i Municipàlia a l’exrepública soviètica. El delegat de Fira de Lleida ha mantingut sengles reunions amb representants de la fira agrícola BELAGRO, de la Cambra de Comerç i Indústria i del Centre Nacional de Màrqueting de Bielorússia per tal de captar empreses per als dos salons lleidatans.

Com a resultat del conveni signat amb responsables de la fira agrícola BELAGRO, és previst que una delegació conjunta d’empreses bielorusses i representants del Ministeri d’Agricultura bielorús, acompanyats de l’ambaixador de Bielorússia a Espanya, Pavel Pustovoy, visitin la Fira de Sant Miquel i Eurofruit d’enguany i hi siguin presents amb un estand propi. De la mateixa manera, s’estudiarà també la presència d’una representació d’aquella república europea a la propera edició de Municipàlia.

Cal recordar que els dies 6 i 7 de juny el representant de Fira de Lleida, juntament amb Cristian Balcells, cònsol honorari de Bielorússia a Barcelona, membres de l’ICEX i una nodrida delegació d’empreses de Lleida van visitar la fira agrícola BELAGRO i altres entitats econòmiques bielorusses per tal d’impulsar les relacions bilaterals.

Cristian Balcells ha afirmat que “aquest és un pas important per a la Fira de Lleida i per al territori de Lleida per obrir llaços comercials en una zona tan atractiva com és Europa de l’Est”. El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, considera de la seva banda que la iniciativa pot contribuir a consolidar la internacionalització dels salons Sant Miquel i Municipàlia. L’any 2018 Sant Miquel-Eurofruit ja va comptar amb expositors procedents de França, Portugal, Itàlia, Polònia i Guinea.

Les operacions mercantils entre Lleida i Bielorússia estan encara en una fase embrionària, per la qual cosa els experts consideren que tenen un potencial de creixement molt important. Cal recordar que l’any 2018 Lleida va exportar a Bielorússia productes per valor de 0,2 milions d’euros, mentre que va fer importacions per valor de 0,01 milions d’euros.