Projecte de dinamització de les agrobotigues de les cooperatives catalanes

Els punts de venda que gestionen les associacions agràries de Catalunya són un punt de referència en la promoció del territori

 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat aquest matí en el marc 62a edició de la Fira de Sant Miquel i del 31è saló Eurofruit un projecte per impulsar la dinamització de les agrobotigues, atès que, segons el Pla Marc de Cooperativisme, aprovat pel Govern aquest any 2016, es requereixen nous eixos i estratègies per potenciar el model de venda d’aquestes, crear “marca cooperativa” i buscar eines de promoció conjunta.

Segons el cap de l’Àrea de Serveis, Formació i Desenvolupament Agrari de la FCAC, Domènec Vila, el projecte d’impuls a les agrobotigues sorgeix per donar resposta a la demanda de les pròpies cooperatives per fomentar aquest intercanvi, atès que s’ha observat que el consumidor valora la qualitat del producte cooperatiu i que cada vegada més el consumidor demana consumir producte del territori català.

Domènec Vila ha dit que el projecte té l’objectiu d’estimular l’intercanvi de productes entre les cooperatives agràries que tenen agrobotiga a través d’una plataforma tecnològica amb B2B (Bussines to bussines). Aquesta plataforma és una aplicació online que pretén donar una eina a les cooperatives vinculades a la Federació de Cooperatives Agràries perquè coneguin i aprofitin tota la varietat de producte que hi ha a les agrobotigues i, d’aquesta manera, puguin incloure-la en el seu punt de venda.

Per dur a terme aquest projecte, l’aplicació funcionarà com un catàleg de productes que cada una de les agrobotigues que s’afegeixi al projecte anirà implementant amb la producció pròpia. Així mateix, cada agrobotiga podrà comprar productes d’altres cooperatives. Per tant, es tracta d’una plataforma específica i restringida a les cooperatives agràries. Encara que aquest sigui el principal instrument, també s’ha creat el “Banc de Recursos” per dinamitzar i estimular les agrobotigues que generin esdeveniments vinculats a la cultura, a la gastronomia o al turisme.

Actualment el projecte es troba en fase de disseny inicial i es presenta a les cooperatives perquè s’hi adhereixin. Si hi ha un mínim d’associacions que s’hi incorporen en un marge de 3 o 4 mesos, el programa es posarà en funcionament amb l’objectiu d’incrementar les vendes de les agrobotiges en un 10% en un termini de 2 anys.

Per últim, cal destacar que el projecte està preparat per cobrir totes les necessitats tecnològiques, de formació, d’assessorament, de logística, d’operativa de pagament i de facturació, entre d’altres.

 

sm2016-projecteagrobotigues

 

Print Friendly, PDF & Email