Lleida i França reforcen la seva aliança estratègica

Acord entre el Salon de Tarbes i Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel

El conveni facilitarà la promoció de diverses empreses expositores de la Fira de Sant Miquel, sota el paraigua de Fira de Lleida, a les properes edicions del saló francès

 

 Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, i Cédric Abadia, director del Salon de l’Agricultura de Tarbes han signat aquesta tarda en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit un acord de col·laboració destinat a reforçar la col·laboració entre les dues institucions firals, i més genèricament, entre els territoris català i francès. Àngel Ros ha remarcat que aquesta aliança és un factor de potenciació econòmica de les parts signants, mentre que Cédric Abadia ha recordat els vincles històrics entre ambdues fires i ciutats, que es remunten a fa més de dues dècades.

Entre altres accions, el conveni facilitarà la promoció de diverses empreses expositores de la Fira de Sant Miquel, sota el paraigua de Fira de Lleida, a les properes edicions del saló francès, a les que hi viatjarà una delegació de la Institució firal lleidatana per promocionar la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. De la seva banda, el Saló de Tarbes serà present també a les futures edicions de la Fira de Sant Miquel.

L’acord —la durada del qual s’estipula per un període de quatre anys— dóna continuïtat a la històrica col·laboració entre la Fira de Lleida Salon de l’Agricultura de Tarbes, concretada en les deu edicions del Saló Hispano-Francès Agrícola dels Pirineus, creat el 1991 dins el programa comunitari Interreg Pirineus i que es va celebrar alternativament a les ciutats de Tarbes i Lleida, així com en els sis anys de la Plataforma d’Esdeveniments dels Pirineus (PEP), creada el 2008 amb el suport del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

El Saló Agrícola de Tarbes acull anualment més de 300 expositors i de 50.000 visitants, i entre les activitats principals que acull cal destacar les jornades tècniques, concursos ramaders i mostres i tallers gastronòmics.

 

sm2016-acordfiradelleida-firadetarbes

 

Print Friendly, PDF & Email