La DOP Les Garrigues organitzarà una quinzena d’activitats a Sant Miquel

Un maridatge d’oli amb fruites de Lleida, un concurs d’allioli, un altre concurs de dibuix i una xerrada sobre olis saludables, entre els actes destacats

L’oli d’oliva verge extra serà un dels productes estrella de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit gràcies a la quinzena d’activitats programades per la DOP Les Garrigues i la presència d’altres expositors d’aquest sector. Exposicions, sortejos, concursos, degustacions, maridatges, tallers, demostracions i xerrades seran algunes de les activitats organitzades pel segell de qualitat català. Cal dir que, a banda de les representades, les entitats que seran presents directament al saló juntament amb la DOP seran la Cooperativa del Camp de Cervià i el Molí d’Alcanó-Grup Fruits de Ponent.

Concretament, l’organisme regulador ha programat un maridatge d’oli amb fruites de Lleida (en col·laboració amb Fruits de Ponent), un taller de coca de recapte amb oli, una degustació de tapes amb el xef Ivan Pascual, un concurs d’allioli amb oli, taller-concurs “Dibuixa i pinta amb la DOP Les Garrigues”, el concurs “Coneix la DOP Les Garrigues” i berenars amb pa i oli, entre altres iniciatives

A més, el diumenge dia 29, a les 13.00 h, hi haurà una xerrada titulada “Parlem dels olis saludables: alimentació i cuina saludables”, en col·laboració amb l’Associació Contra el Càncer de Lleida, a càrrec de la metgessa especialista en nutrició, alimentació i salut Antonieta Barahona. La DOP també oferirà diàriament als visitants una exposició i tastos dels olis de les cooperatives inscrites.

El primer oli de la temporada

L’empresa familiar Olicastelló presentarà a la Fira Sant Miquel el seu oli d’oliva verge extra de la nova campanya 2019-20, que serà un dels primers de la temporada en haver avançat la collita de l’olivera a mitjans de setembre per obtenir cada una de les propietats d’un suc d’oliva verge extra de color verd, intens i amb un sabor amarg. L’acte tindrà lloc el diumenge, dia 29 de setembre.

D’altra banda, l’empresa familiar  Olicastelló també presentarà la xocolata negra i amb taronja amb un ingredient estrella que és l’oli d’oliva, a més d’altres productes com olivades d’oliva verda i negra, collides a les seves finques amb el certificat ecològic. L’empresa aposta per la producció ecològica i sostenible.