Joaquin ureña, autor de la litografia oficial de la fira de Sant Miquel

El pintor lleidatà Joaquín Ureña ha estat el responsable de litografia oficial de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 34a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola). L’obra és un record del certamen agrari i alhora un homenatge a tota la gent —visitants, expositors, organitzadors— que fan possible aquest gran esdeveniment firal que ha convertit Lleida en un punt de referència firal del món agrari a tot l’Estat.

 

La Institució firal lleidatana ha editat 150 exemplars numerats i signats per l’artista, amb els quals s’obsequiarà al visitants destacats del certamen. L’obra ens mostra una perspectiva del Pont Vell amb gent passejant en un dia de fira, incidint en el vessant humà del saló.

 

La producció d’aquarel·la d’Ureña se centra en temes urbans i d’interiors amb un nou concepte i grans formats. Ha portat a terme setanta-vuit exposicions individuals i ha participat en més de cent mostres col·lectives per tot Espanya. Ha obtingut quaranta premis nacionals. Ha estat professor del Taller de Plàstica per Adults de la Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol des de l’any 1984 fins al 2012 i ha impartit cursos i conferències en diversos centres.