Fruita i maquinària agrícola, grans oportunitats comercials a Bielorússia

El cònsol honorari de l’exrepública soviètica lloa la qualitat de la fruita de Lleida

Les dues grans oportunitats que ofereix Bielorússia per a les empreses de Lleida són les fruites i hortalisses i la maquinària agrícola”, segons ha declarat avui Cristian Balcells, cònsol honorari de Bielorússia, qui ha donat suport a delegació conjunta d’empreses bielorusses i representants del Ministeri d’Agricultura bielorús que són presents aquests dies a la Fira de Sant Miquel de Lleida amb un estand propi.

 

Balcells ha recordat que Bielorússia no disposa de molts d’aquests productes agraris, especialment la fruita dolça, per raons climàtiques, i d’altra banda, ha lloat “l’elevada qualitat de la fruita, coma ara la poma, que es produeix a Lleida”. Respecte a la maquinària agrícola, ha afirmat que “la fabricada a Bielorússia és molt diferent, per tant és possible que la que es fa aquí pugui complementar a la del país que represento”. El representant bielorús ha afegit que aquesta missió “va més enllà de l’aspecte econòmic i també volem estrènyer les relacions institucionals i culturals entre els dos paísos”.

 

Balcells ha participat aquesta tarda en el networking: “Oportunitats de negoci a Bielorrusia en el sector agrari, alimentari e industrial”, juntament amb Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, i Pavel Pustovoy, ambaixador de la República de Bielorússia  a Espanya.

 

En el decurs de l’acte s’han explicat la situació sociecònomica de l’exrepública soviètica, el perfil dels consumidors i les actuals relacions amb Lleida i la resta de l’Estat, així com els atractius que aquell mercat pot tenir per a les empreses de Lleida. En aquest sentit, les ha convidat a viatjar l’any vinent a la fira agrícola BELAGRO de Minsk i aprofitar els avantatges comercials que pot representar aquesta trobada econòmica per a les firmes lleidatanes que hi participin. 

 

La presència de la delegació bielorussa a Sant Miquel-Eurofruit és el resultat del conveni signat el mes de juny a la fira agrícola BELAGRO de Minsk entre un representant de Fira de Lleida i responsables institucionals d’aquell país.