Els premis del Llibre Agrari i de l’Article Tècnic de Sant Miquel reben 36 obres

El 48è Premi del Llibre Agrari i el 4t Premi de l’Article Tècnic estan organitzats per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit

Un total de 18 llibres (en paper i digitals) i 18 articles tècnics opten, respectivament, al 48è Premi del Llibre Agrari i el 4t Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons organitzats per Fira de Lleida en el marc de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre. El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari serà de 3.000 euros i de 1.000 euros per al de l’Article Tècnic.

Pel que fa als temes abordats pels autors, destaquen els centrats en les malalties de les plantes i del porcí; la qualitat dels cultius; el cultiu de l’olivera, de l’ametller, del pebrot, del bitxo o “chile” i del raïm; la biodiversitat; la resolució de conflictes ambientals; agricultura per als que no saben d’agricultura; la jardineria; els incendis forestals; el cavall andalús; la inseminació artificial de la truja; la gestió d’una granja de reproductores; les sequeres; la resistència als antimicrobians; l’aranya roja; els controls de plagues en diferents cultius, o les males herbes.

Ambdues convocatòries distingeixen les obres o els articles publicats recentment en format imprès o digital que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i, alhora, es vol estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats.

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank).

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el mes de setembre d’enguany, i el lliurament dels premis es durà a terme en la cloenda de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Durant aquesta cerimònia els autors que hagin obtingut el primer premi exposaran els aspectes fonamentals de l’obra guanyadora.