Coneix les novetats i activitats que ofereix JARC en el marc de la Fira de Sant Miquel

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya participa activament enguany a la Fira de Sant Miquel com és habitual, oferint activitats d’interès pel sector agrari, que no et pots perdre.

Dissabte 2 d’octubre tindrà lloc la presentació oficial de #DATAGRI2021, un esdeveniment de referència al sud d’Europa per a l’impuls de la transformació digital, que celebrarà la seva quarta edició a Lleida, els dies 25 i 26 de novembre. L’acte comptarà amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), Teresa Jordà, i hi participarà Jaume Bernis, que és membre de l’Executiva de COAG, a més de cap de la sectorial del porcí de JARC, com a representant de l’única organització catalana que forma part de l’equip de treball de #DATAGRI.

Us avancem que el certamen pretén recuperar el seu format original, si la situació sanitària ho permet: primer dia “Fòrum Day”, amb ponències de destacats experts i casos d’èxit internacionals i segon dia, “Farming Day”, una jornada demostrativa en camp en la qual els visitants podran descobrir les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensorització, connexions via satèl·lit, etc., aplicades a la presa de decisions en el sector agroalimentari. Tot això sota modalitat híbrida, amb assistència presencial limitada i retransmissió en línia.

El mateix dissabte, d’11 a 13 hores, Lluís Gaya, cap de l’olivera de JARC, presentarà la jornada: Olivera i fruita seca: ajuts de la nova PAC i màxim aprofitament dels recursos naturals, que podeu seguir de forma presencial o en línia a través del canal de Youtube de la Fira de Lleida. Ivan Caelles, Enginyer Agrònom i CEO d’EM, oli d’oliva de muntanya o Oliba Green Beer us explicarà en què consisteix la tècnica Keyline per aprofitar al màxim els recursos naturals, una qüestió cada vegada més important en qualsevol activitat agrària. D’altra banda, Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural del DACC, ens parlarà de la nova PAC (2023) i quin suport econòmic rebrem per produir olives o fruits secs.

Fora ja de la programació de la Fira, us recordem una altra cita d’interès per als productors de porcí, que es realitzarà l’1 d’octubre, la jornada En quina fase està la vacuna de la PPA, i que tindrà lloc a La Llotja de Lleida, de 9:30 a 14h. Podeu seguir-la de forma presencial o en línia (cal inscripció prèvia), al web de JARC trobareu tots els detalls. Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia del DACC estarà a càrrec de la presentació i José Manuel Sánchez-Vizcaíno, UCM presentarà el projecte VACDIVA en la primera taula rodona Situació de la pesta porcina africana i presentació de VACDIVA: objectius i resultats científics, moderada per Jaume Bernis, cap sectorial de Porcí de JARC i COAG i Maria del Carmen Garcia (COAG).

L’objectiu principal d’aquest projecte és resoldre el problema de la pesta porcina africana (FSE) a Europa i als països afectats, desenvolupant tres vacunes segures i efectives per als porcs domèstics i els senglars, les seves proves de DIVA i eines efectives per a les estratègies de control i erradicació a Europa. Podeu consultar la resta del programa aquí.


Informació facilitada per l’empresa expositora.