Automoció a la fira Sant Miquel

El jaguar I-pace, estrella de l’àrea d’automoció de la fira de Sant Miquel

El saló comptarà amb 10 expositors d’aquest sector, que ocuparà una superfície neta d’exposició de 2.500 m2

Un vehicle 100% elèctric, un Jaguar I-PACE, exposat per l’empresa Terraferma Motor-Portolés, serà l’estrella de l’àrea d’automoció de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit, una zona que creix any rere any i que exhibirà una àmplia gamma de vehicles (turismes, 4×4, vehicles industrials lleugers, etc.). L’àrea d’automoció ocuparà una superfície neta de 2.500 m2 i donarà cabuda a 10 expositors del sector.

El Jaguar I-PACE és un SUV d’alt rendiment totalment elèctric. Incorpora una bateria de ions de liti de 90 kWh d’última generació i ofereix una autonomia de fins a 470 km. Pot carregar-del 0 al 80% en només 40 minuts (corrent continu de 100 kW). Si s’utilitza un carregador de paret domèstic (corrent altern de 7 kW) es triga unes deu hores a aconseguir el mateix nivell de càrrega, pel que resulta ideal per carregar-lo a casa durant la nit.

Els aspectes més destacats en el disseny del xassís inclouen, per primera vegada en la indústria, l’ús de peces d’alumini forjades. L’I-PACE, a més, presenta les tecnologies en seguretat més avançades per protegir tant als usuaris de la carretera com als vianants i ciclistes: un capó desplegable i un sistema de frenada Autònoma d’Emergència amb Detecció de vianants i Ciclistes.

A més, disposa dun Sistema d’Alerta Acústica del Vehicle (AVAS) mitjançant el qual avisa altres usuaris de la carretera quan el vehicle s’acosta (el sistema ha estat dissenyat juntament amb membres de l’organització de Gossos Guia per a Cecs, l’entitat benèfica britànica més important de Gossos Guia per a persones amb discapacitat visual). Gràcies a aquestes innovacions, l’I-PACE també ha aconseguit una qualificació de seguretat de cinc estrelles Euro NCAP.

L’I-PACE ha guanyat els premis World Car of the Year, World Car Design of the Year i World Green Car de 2019, essent el primer vehicle que guanya tres categories en un mateix any en el decurs dels 15 anys d’història d’aquests premis. Des de la seva presentació fa poc més d’un any i mig, l’I-PACE ha rebut 62 guardons, inclosos Cotxe de l’Any a Europa, Alemanya, Noruega i el Regne Unit, Cotxe Elèctric de l’Any de la revista del programa Top Gear de la BBC, Cotxe Ecològic de l’Any a la Xina i el premi ECOBEST de Autobest.

La 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 34a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola tindran lloc del 26 al 29 de setembre al recinte firal lleidatà amb 317 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 54.000 m2.