Varietat i qualitat en l’oferta de Petitàlia i Mascota’m

Els salons seran el marc d’exhibicions, tallers i xerrades de tot tipus 

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lloat la quantitat i qualitat de l’oferta de la 8a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 5a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota), salons que han obert les portes aquest matí als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 55 empreses representades i 45 activitats paral·leles. Ros ha incidit en la varietat de propostes de Petitàlia amb equipaments i serveis pràctics, de lleure i formatius per a totes les edats i amb la doble vessant lúdica i pedagògica de Mascota’m, un certamen adreçat també a sensibilitzar la societat sobre la necessitat d’estimar i tenir cura de les mascotes.

 

Entre les les activitats de Petitàlia cal destacar la conferència-col·loqui “Alteracions del son en els nens: insomni, ronquera, apnees i parasòmnies”, adreçada als pares i les mares i impartida pel doctor Eduard Estivill (diumenge 6 d’abril, a les 11.45 h); les activitats formatives sobre salut de les embarassades i l’atenció als nadons (xerrades sobre assistència i part natural, ioga infantil, porta nadons, massatge infantil, etc); i tallers de maquillatge, de pintar mandales, de lleure intel·ligent, de treballs manuals (papiroflèxia, fulards porta-nadons, caragolets amb pasta de sopa i plastilina, polseres amb silicona), de creació d’objectes amb argila, de psicomotricitat i d’atenció i concentració d’ALOHA Mental Arithmetic.

 

Els més petits també poden gaudir d’un conte per a petits exploradors i un altre de pirates, veure titelles en anglès, fer-se una foto de pirata, assistir a un clínic de bàsquet i participar juntament amb els seus pares i mares en un curset d’higiene bucodental per als infants.

 

La música té un paper important en el saló amb l’organització d’activitats destinades a que els més petits aprenguin a fer de director d’orquestra, construir instruments, fer cançons amb l’ordinador i aprenguin a fer música amb els seus pares. També hi haurà un taller de dansa urbana adreçat als infants i una mostra de ball.

 

Pel que respecta a Mascota’m, cal recordar que avui han començat les demostracions de perruqueria i estètica canines, que tenen lloc al Pavelló 3 de Fira de Lleida. De la mà de la Perruqueria Canina Bup Bup, el certamen acull demostracions en directe de talls de pèl de diferents races com ara caniche gegant, caniche nan, golden retrevier, sapaniel breton, fox terrier i schnauzer. Les exhibicions es faran dissabte i diumenge de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 h.

 

Taller de falconeria

El saló acull també un seguit de taller-espectacle d’educació mediambiental d’aus rapinyaires, adreçat bàsicament als nens i a les nenes, en què s’explicarà als infants els secrets de l’art de la falconeria i on se’ls conscienciarà del fet que aquest tipus d’aus de caça no són una mascota o animal domèstic. El taller, que va a càrrec del Càmping Serra de Prades, es complementa amb un espectacle de vol amb àligues i amb l’exhibició d’exemplars d’Àliga de Harris i de ducs (rapinyaires nocturns).

 

Els sectors representats a Petitàlia són els de l’assistència al part; productes infantils i puericultura; salut i higiene; llars d’infants i col·legis; acadèmies d’idiomes, música i dansa; lleure educatiu; activitats d’estiu i colònies; educació i formació; activitats extraescolars; vacances familiars i parcs temàtics; revistes especialitzades; vehicles i sistemes de seguretat, i assegurances.

 

Els sectors representats a Mascota’m són els dels centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

Petitàlia i Mascota’m obren les portes dissabte i diumenge i l’horari és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

 

PE2014-Inauguracio MA2014-Inauguracio