Sònia Cervantes, la psicòloga d’“Hermano Mayor”, a la fira Petitàlia

“Guia per a pares: pautes per a una educació emocionalment intel·ligent” és el títol de la xerrada que farà el 13 d’abril a Fira de Lleida

 

Sònia Cervantes, la psicòloga dels programes televisius “Hermano mayor” i “El Campamento”, serà una de les convidades estrelles de la 7a edició de Petitàlia (La gran fira familiar), saló que tindrà lloc el 13 i 14 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida. Cervantes impartirà el dissabte dia 13 d’abril una conferència que —sota el títol “Guia per a pares: pautes per a una educació emocionalment intel·ligent”— vol aportar als pares alguns “secrets” per formar correctament els fills com a persones. L’acte tindrà lloc a les 17.30 h a la Zona de Xerrades de Petitàlia.

 

Llicenciada en Psicologia a la Universitat de Barcelona, en 2001, Sònia Cervantes (Barcelona,1974) té un gabinet psicològic a Elx, on fa psicoteràpia d’adults, teràpia orientada al canvi en els adolescents, teràpies sexuals i de parella. Cervantes s’ha fet popular en el mitjà televisiu gràcies a les intervencions psicològiques als programes “Hermano Mayor” i “El Campamento”. Compagina la feina clínica i en els mitjans amb la seva tasca com a ponent en conferències, cursos i tallers, i és educadora en Intel·ligència Emocional.

 

“Educar un infant no és només ensenyar, és un procés que va molt més enllà de la transmissió de coneixements”. Sònia Cervantes considera que “l’educació és la millor de les inversions de futur que un pare pot fer per al seu fill; educar emocionalment implica crear un ambient d’afecte, autoritat, comprensió, acceptació i respecte a fi i efecte de construir una persona”. Aquestes seran algunes de les idees vertebradores d’una conferència “que vol donar les eines bàsiques per a una educació emocionalment intel·ligent”.

 

Coneguda psicòloga televisiva

Cervantes ha assolit una gran reputació com a psicòloga juvenil gràcies a la seva participació als programes de la Cuatro “Hermano mayor” i “El Campamento”.

 

“Hermano mayor” és un espai en el que joves conflictius de 18 a 22 anys que estan en ple canvi físic i psicològic reben l’assessorament d’un coacher o “germà gran”, Pedro García Aguado (terapeuta y medallista olímpic), que els ajuda a millorar.

 

“El Campamento” és un espai basat en el programa britànic “Brat Camp” en el que el mateix García Aguado ha d’aconseguir que un grup de joves de 18 a 22 anys, aïllats en un campament de muntanya, mantinguin una convivència cívica i superin els seus greus problemes de conducta.

 

Petitàlia (La gran fira familiar) tindrà lloc juntament amb Mascota’m (Fira de la Mascota) els dies 13 i 14 d’abril als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb un ampli ventall d’actes paral·lels. L’horari de Petitàlia i Mascota’m anirà de 10.00 a 14 h i de 16 a 20 h.

 

PE2013-SoniaCervantes

Sònia Cervantes