Sònia Cervantes explica els “secrets” de l’educació dels fills

“Un dels principals problemes deriva dels anomenats fills del benestar, una generació que ho ha tingut tot i que ara per la crisi ja no ho pot tenir” 

 

“L’educació i la prevenció són més importants que la intervenció” ha afirmat Sònia Cervantes, la coneguda psicòloga dels programes televisius “Hermano mayor” i “El Campamento” en el decurs de la conferència sobre l’educació dels fills impartida en el marc de la 7a edició de Petitàlia. “Si hem d’intervenir molt vol dir que no hem educat prèviament”.

 

Cervantes afirma que un dels principals problemes que trobem actualment en aquest àmbit té relació directa amb els anomenats “fills del benestar, una generació que ho ha tingut tot i que ara per la crisi ja no ho pot tenir”. Es tracta de joves que “no han tingut normes ni límits i ara no entenen que no poden tenir tot el que tenien abans ni tenen eines per poder superar aquesta frustració”.

 

Cervantes, en el decurs de la conferència “Guia per a pares: pautes per a una educació emocionalment intel·ligent”, està preparant un llibre que sortirà el mes de setembre on explica i aporta possibles solucions als principals problemes amb els que es pot trobar el pare d’un fill adolescent (la comunicació, les normes, l’abús de les noves tecnologies, les drogues, el “sortir de nit”, etc.). Es tracta d’un llibre il·lustrat amb moltes anècdotes “que no vol adoctrinar sinó aportar pautes i idees als pares per tal que reflexionin sobre el que han fet i el que haurien de fer”.

 

“Educar un infant no és només ensenyar, és un procés que va molt més enllà de la transmissió de coneixements”. Sònia Cervantes considera que “l’educació és la millor de les inversions de futur que un pare pot fer per al seu fill; educar emocionalment implica crear un ambient d’afecte, autoritat, comprensió, acceptació i respecte a fi i efecte de construir una persona”. Aquestes han estat algunes de les idees vertebradores de la xerrada impartida aquesta tarda a la Fira de Lleida.

 

Activitats per a diumenge

Demà diumenge Petitàlia serà el marc de conferències sobre els “beneficis del tractament fisioterapèutic del sòl pèlvic en l’embaràs i postpart”, “la importància del paper de la llevadora en el control i seguiment de l’embaràs i el postpart”; tallers de música, de construcció d’instruments i de risoteràpia per a pares i fills; actuacions musicals; espectacles infantils i activitats educatives.

 

D’altra banda, Mascota’m acollirà demà una desfilada popular de mascotes, una demostració de mondioring, competicions d’agility, xerrades sobre “La importància de la comunicació amb el nostre gos” i sobre “Com protegir la nostra mascota dels paràsits” i tallers d’aus rapinyaires i d’iniciació a l’educació dels cadells.

 

Petitàlia (La gran fira familiar) té lloc juntament amb Mascota’m (Fira de la Mascota) als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb un ampli ventall d’actes paral·lels. L’horari de Petitàlia i Mascota’m va de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

 

PE2013-Cervantes-1

Conferència de Sònia Cervantes

PE2013-Cervantes-2

Conferència de Sònia Cervantes