Rècord d’activitats als salons Petitàlia i Mascota’m de Lleida

La conferència del doctor Estivill sobre les alteracions del son, un dels actes paral·lels més destacats 

 

La 8a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 5a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) obriran les portes els dies 5 i 6 d’abril als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida amb 55 empreses representades, repartides en una superfície bruta de 8.000 m2. Les edicions d’enguany destaquen pel nombre d’actes paral·lels, 45 en total.

 

Durant la presentació dels dos salons, acte que ha tingut lloc aquest matí, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que en aquesta edició hi ha 10 activitats més que l’any passat i 1 expositor més i ha mostrat la seva confiança en “repetir els 20.000 visitants del 2013”. Ros ha remarcat que els dos salons tenen un marcat caràcter pedagògic.

 

El vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, i el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan H. Simó, han coincidit en destacar la creixent afició als animals de companyia que registren les comarques de Lleida i han mostrat la satisfacció per la consolidació dels dos salons, tant pel que fa al nombre d’expositors com per les activitats programades. La presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López, ha explicat que els tallers i les activitats que s’organitzen tenen l’objectiu d’educar en la responsabilitat i conscienciar els infants sobre la necessitat de tenir cura dels animals de companyia.

 

Cal recordar que una de les activitats més destacades de Petitàlia és la conferència–col·loqui “Alteracions del son en els nens: insomni, ronquera, apnees i parasòmnies”, adreçada als pares i les mares i impartida pel doctor Eduard Estivill (diumenge 6 d’abril, a les 11.45 h). A més, hi haurà promocions, sortejos i mostres per a la gent que visiti la fira. Pel que fa a Mascota’m, el públic podrà gaudir de demostracions d’alta perruqueria canina de diferents races, tallers i demostracions d’agility i un taller mediambiental d’aus rapinyaires.

 

La salut de les embarassades i l’atenció als nadons tenen també un apartat important a Petitàlia, amb xerrades sobre assistència i part natural, ioga infantil, pota nadons, massatge infantil, etc. A més, durant els dos dies s’han programat tallers de maquillatge, de pintar mandales, de lleure intel·ligent, de treballs manuals (papiroflèxia, fulards porta-nadons, caragolets amb pasta de sopa i plastilina, polseres amb silicona), de creació d’objectes amb argila, de psicomotricitat i d’atenció i concentració d’ALOHA Mental Arithmetic.

 

Els més nens també podran gaudir d’un conte per a petits exploradors i un altre de pirates, veure titelles en anglès, fer-se una foto de pirata, assistir a un clínic de bàsquet i participar juntament amb els seus pares i mares en un curset d’higiene bucodental per als infants.

 

La música té un paper important en el saló amb l’organització d’activitats destinades a que els més petits aprenguin a fer de director d’orquestra, construir instruments, fer cançons amb l’ordinador i aprenguin a fer música amb els seus pares. També hi haurà un taller de dansa urbana adreçat als infants i una mostra de ball.

 

Pel que respecta a Mascota’m, el Col·legi de Veterinaris organitza un seguit d’activitats adreçades als nens i les nenes per tal que facin de veterinaris per un dia i adquireixin nocions bàsiques per tenir cura de les mascotes.

 

Els sectors representats a Petitàlia són els de l’assistència al part; productes infantils i puericultura; salut i higiene; llars d’infants i col·legis; acadèmies d’idiomes, música i dansa; lleure educatiu; activitats d’estiu i colònies; educació i formació; activitats extraescolars; vacances familiars i parcs temàtics; revistes especialitzades; vehicles i sistemes de seguretat, i assegurances.

 

Pel que fa a Mascota’m, els sectors representats són els dels centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

 

La inauguració oficial dels dos salons tindrà lloc el dissabte dia 5 d’abril, a les 12.15 h, al pavelló 4 de Fira de Lleida, i anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

PE2014-Presentacio