Petitàlia i Mascota’m s’omplen d’activitats per a nens i adults

La conferència de la televisiva psicòloga Sònia Cervantes i l’exposició de gats de diferents races, dues de les grans novetats

 

La 7a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 4a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) se celebraran els dies 13 i 14 d’abril als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb la presència de 54 empreses representades en una superfície bruta de 8.000 m² i amb l’organització de 35 actes paral·lels per a nens i adults, entre activitats i tallers. Enguany destaca una exposició de gats de diferents races (persa, maine coon, abisini, bosc de Sibèria, british, siamès i bosc de Noruega), organitzada per l’Associació Felina de Catalunya.

 

Durant la presentació dels dos salons, acte que ha tingut lloc aquest matí, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que en aquesta edició hi ha 15 activitats més que l’any passat i el mateix nombre d’expositors, i ha dit que “ens plantegem repetir els 20.000 visitants del 2012”. Ros ha manifestat que “els dos salons tenen una forta component local i són una aposta per ajudar els comerços de tèxtil, de vacances, de complements i d’activitats extraescolars, entre d’altres sectors”.

 

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Octavi Miarnau, ha dit que “les dues manifestacions firals ja estan consolidades i tenen com a objectiu la promoció comercial de les empreses representades i la conscienciació sobre la tinença de mascotes”.

 

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat com a activitats més rellevants la conferència de la psicòloga Sònia Cervantes, l’exposició de gats i la desfilada popular de mascotes. Oró ha recordat que des de l’any passat la fira Petitàlia s’ha ampliat al públic de fins a 14 anys, amb la qual cosa ha permès augmentar l’oferta d’activitats de lleure vinculada tant a petits com a joves.

 

Quan a Petitàlia, cal destacar la conferència adreçada als pares i les mares “Guia per a pares: pautes per a una educació emocionalment intel·ligent” de la psicòloga Sònia Cervantes (coneguda pels programes televisius de Cuatro “Hermano Mayor” i “El Campamento”) i la nova zona de lleure gratuïta d’inflables, en la qual el Càmping de Prades regalarà vals de descompte de 10 i 50 euros i sortejarà un cap de setmana en un bungalou per a 4 persones.

 

A més, durant els dos dies s’ha programat una marató de contes a la carta a càrrec de La Fàbrica de Contes més petita del món, hi haurà entreteniment continu amb la companyia de Pallassos Abril; tallers de portanadons, de massatge infantil, de gimnàstica hipopressiva i de gimnàstica per a embarassades, i un circuit de psicomotricitat. Els visitants també poden participar en els tallers de construcció d’instruments, de petits músics, de risoteràpia per a pares i fills o de titelles reciclades.

 

Els sectors representats a Petitàlia són activitats d’estiu i colònies, moda tèxtil, educació i formació, salut i higiene, activitats extraescolars, vacances familiars, complements i serveis, assistència al part, mobiliari i decoració, acadèmies d’idiomes, música i dansa; revistes especialitzades; vehicles i sistemes de seguretat; banca i assegurances i oci.

 

Desfilada popular de mascotes

De Mascota’m, a banda de l’exposició de gats de diferents races organitzada per l’Associació Felina de Catalunya, hi haurà una desfilada popular de mascotes, xerrades a càrrec del Col·legi de Veterinaris de Lleida, l’espectacle Tour Solidari del Club Banyetes, competicions i demostracions d’agility i paragility, demostració de mondioring (obediència canina, salts d’agilitat, defensa esportiva i atac esportiu), taller mediambiental d’aus rapinyaires i tallers educatius sobre el treball del veterinari clínic i la tinença responsable d’animals.

 

Al saló Mascota’m hi haurà expositors de centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m serà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros (entrada gratuïta amb el carnet del Club Banyetes).

 

La inauguració oficial tindrà lloc el dissabte 13 d’abril, a les 10.30 h, i anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

PE2013-MA2013-Presentacio