Petitàlia i Mascota’m potencien Lleida com a ciutat educadora

Àngel Ros inaugura els dos salons que enguany han augmentat el nombre d’expositors

 

 

L’alcalde de Lleida Àngel Ros ha inaugurat aquest matí la 9a edició de Petitàlia (La Gran Fira Familiar) i la 6a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) que han obert les portes als pavellons 4 i 3, respectivament, de Fira de Lleida. Ros ha destacat que és un bon símptoma que els dos salons creixin tant en nombre d’estands, 5 més que l’any passat, com en activitats.

 

Ros considera que les dues fires, de caire molt familiar, potencien Lleida com a ciutat educadora, en el cas de Petitàlia amb l’ampli ventall de propostes a nivell escolar i educatiu, i en el cas de Mascota’m “és una fira que presenta tot el necessari per cuidar els animals de companyia, per tant, és una eina educativa per als més petits en el sentit d’ensenyar a cuidar i sobretot d’ensenyar a no abandonar-los”, ha dit.

De la seva banda Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, també ha comentat que “aquestes fires són importants a nivell educatiu, fonamentalment Mascota’m, ja que col·labora a difondre l’estimació i la cura pels animals”.

 

La presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López, ha incidit en dos punts fonamentals: la tinença responsable dels animals de companyia, posant especial èmfasi en que una mascota és per a tota a la vida i comporta molta responsabilitat, i la protecció de la salut a les persones. “Hi ha moltes malalties que els animals encomanen a les persones i és necessària una bona prevenció per tenir una bona salut, tant de l’animal com de la família”, ha dit.

 

Petitàlia i Mascota’m acullen seixanta empreses representades (en una superfície bruta de 8.000 m2), les quals durant aquest cap de setmana organitzen una cinquantena d’activitats i tallers adreçats i aprendre cantant acte que tindrna i seran inaugurats a tots els públics. S’han programat xerrades sobre alimentació durant l’embaràs i el post-part, pautes per educar, tallers de massatge infantil, contacontes, circ, robòtica, anglès, taller per pintar cares, etc. Durant els dos dies es duran a terme promocions, sortejos i mostres per a la gent que visiti la fira.

 

Els sectors representats a Petitàlia són els de l’assistència al part; productes infantils i puericultura; salut i higiene; llars d’infants i col·legis; acadèmies d’idiomes i música; lleure educatiu; activitats d’estiu i colònies; educació i formació; activitats extraescolars; vacances familiars i parcs temàtics, i assegurances.

 

 

Concert de Dàmaris Gelabert

 

Una de les novetats d’aquesta nova edició de Petitàlia tindrà lloc aquesta tarda, de 17.30 a 18.30 h. Es tracta del concert “Cançons per aprendre”, a càrrec de Dàmaris Gelabert i organitzat pel Col·legi Santa Anna de Lleida. L’objectiu de la iniciativa es basa en l’aprenentatge a través la música i està dirigit a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys. El concert inclourà peces com Bon dia!, Els dies de la setmana, L’hora de fer música, L’abecedari o Les estacions. En finalitzar l’actuació, Gelabert signarà a l’estand del col·legi.

 

Passejada de mascotes per la ciutat

 

Pel que fa a Mascota’m, una de les novetats d’enguany és la passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 11.00 h. A hores d’ara ja s’han inscrit més d’una cinquantena d’animalets per participar en el recorregut. L’activitat, que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida, té com a objectiu conscienciar de la importància del civisme tant per als propietaris dels animals, com per als ciutadans amb qui es comparteix la via pública.

 

El recorregut, que és de 2,5 km i es preveu portar a terme en una hora, sortirà del Pavelló 3 i seguirá per Av. Victoriano Muñoz, Pont del Príncep de Viana, Pl. Ramon Berenguer IV, Rambla Ferran, Av. Francesc Macià, Pont Vell, Pl. Bores, Camps Elisis i Pavelló 3. Al finalitzar, a l’estand del Col·legi de Veterinaris es faran sortejos i recollida de regals per haver participat en la passejada.

 

Cal recordar que a Mascota’m es poden veure demostracions de roller dog, dog dàncing i dog fresbee, demostracions d’agility, d’obediència i de defensa esportiva, etc. També es porta a terme un taller d’educació mediambiental amb aus rapinyaires i, com a novetat enguany, hi ha un punt d’informació sobre assegurances de mascotes.

Al saló destaquen els sectors dels centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

L’horari dels dos salons és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

 

PE2015-Inauguracio-1

PE2015-Inauguracio-2

PE2015-Inauguracio-3