Petitàlia i Mascota’m es consoliden com les “Fires de la Família”

Els salons organitzats per Fira de Lleida tanquen les portes amb uns 20.000 visitants i una excel·lent acollida de les activitats paral·leles

 

Petitàlia i Mascota’m tanquen avui les portes amb un nivell d’assistència de públic “molt bona” —unes 20.000 persones, segons les previsions de Fira de Lleida— i “alt grau de satisfacció” per part dels expositors. En aquest sentit, el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, ha destacat que “algunes empreses expositores ja han anunciat que tornaran l’any vinent”. El representant municipal, que ha incidit també en “l’excel·lent acollida de les activitats paral·leles, com la conferència del doctor Estivill”, acte que va aplegar unes 500 persones. Peris ha afirmat que Petitàlia i Mascota’m són dos salons que es complementen perfectament i ha recordat que enguany aquesta gran manifestació firal ha crescut —ocupant dos pavellons i assolint una superfície bruta d’exposició de 8.000 m²— i ha incrementat el target, ja que Petitàlia ha passat d’oferir equips i serveis per a nens de 0 a 3 anys a presentar una oferta adreçada a infants d’entre 0 i a 14 anys.

 

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha dit de la seva banda que aquests dos certàmens es consoliden com “les grans fires de la família”, ja que estan pensades per als pares, els fills i les mascotes, “que avui dia es consideren un membre més de la família”. En aquest sentit, els dos salons ofereixen una gran oferta de serveis i productes però també activitats per a adults —conferències, concursos canins, espectacles de falconeria— i per als infants (miniparcs infantils, activitats amb animals, espectacles d’animació, etc.). “Una fira on es pot trobar de tot per a la família i on tota la família pot passar-ho bé”, ha conclòs.

 

La 6a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 3a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) s’han celebrat els dies 14 i 15 d’abril en els pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb la presència de 56 empreses representades i una oferta de 20 actes paral·lels, entre activitats i tallers. Fira de Lleida ha retardat enguany les dates de celebració de Petitàlia a fi de poder incloure l’oferta lúdica estival (colònies i estades d’estiu, etc.).

 

D’altra banda, el Col·legi de Veterinaris de Lleida ha ampliat els tallers i activitats adreçades a conscienciar els propietaris de mascotes sobre la necessitat de tenir cura dels animals de companyia, tradicionalment dirigits als infants i en aquesta edició adreçats també als adults.

 

Petitàlia ha acollit enguany —entre altres activitats— una conferència-col·loqui sobre “El son i el menjar: dos hàbits que podem ensenyar als nens”, a càrrec del doctor Eduard Estivill i de la psicòloga i pedagoga Montse Domènech; una taula rodona de grups d’alletament de la província de Lleida, i una xerrada sobre el “Part natural: una experiència fisiològica i transformadora”, a càrrec de M. Teresa Moncunill, llevadora d’Aura Naixement.

 

Els sectors representats a Petitàlia són els de les activitats d’estiu i colònies, puericultura, moda tèxtil, educació i formació, salut i higiene, vacances familiars, complements i serveis, assistència al part, mobiliari i decoració, acadèmies d’idiomes, música i dansa; revistes especialitzades; vehicles i sistemes de seguretat; banca i assegurances i oci.

 

Mascota’m ha inclòs una àmplia oferta relacionada amb centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals. També hi han hagut competicions i demostracions d’agility i paragility, demostració de mondioring (obediència canina, salts d’agilitat, defensa esportiva i atac esportiu), passejos en poni i mostra d’animals, taller d’aus rapinyaires, tallers educatius sobre el treball del veterinari clínic i la tinença responsable d’animals, xerrada sobre els rèptils (alimentació, manteniment i manipulació) i sobre la prevenció de problemes de conducta de gats.

 

PE2012-Ambient

MA2012-Ambient