Petitàlia i Mascota’m de Lleida amb més activitats educatives que mai

El concert de Dàmaris Gelabert a i la passejada popular de mascotes per la ciutat, uns dels actes paral·lels més destacats

 

 

La 9a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 6a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) obriran les portes els dies 21 i 22 de març als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb 60 empreses representades, repartides en una superfície bruta de 8.000 m2. Les edicions d’enguany destaquen pel nombre d’actes paral·lels –activitats i tallers–, més de 50.

 

Durant la presentació dels dos salons, acte que ha tingut lloc aquest matí, Rafael Peris, tinent d’alcalde i vocal del Patronat de la Fira de Lleida, ha destacat el caràcter familiar de Petitàlia i Mascota’m.

 

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha fet esment especial a alguna de les novetats d’enguany, com són el concert de Dàmaris Gelabert, dirigit a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys i la passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida.

 

Miquel Padilla, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, ha posat èmfasi en el caràcter educatiu de les fires ja què, entre les activitats paral·leles que s’han organitzat, hi ha tallers d’aprenentatge d’anglès i de foment dels hàbits de lectura entre els infants.

 

Jordi Curcó, director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat a Lleida, ha destacat l’èxit aconseguit pels salons Petitàlia i Mascota’m atesa la seva continuïtat al llarg dels anys i la seva acceptació per part de la ciutadania lleidatana.

 

A l’acte de presentació també hi ha estat present Oriol Oró, director general de Fira de Lleida.

 

Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el concert de la Dàmaris Gelabert, titulat “Cançons per aprendre de 0 a 12 anys”, organitzat pel Col·legi Santa Anna. A més, durant els dos dies s’han programat xerrades sobre alimentació durant l’embaràs i el post-part, pautes per educar, tallers de massatge infantil, contacontes, circ, robòtica, anglès, taller per pintar cares, etc. També es duran a terme promocions, sortejos i mostres per a la gent que visiti la fira.

 

Pel que respecta a Mascota’m, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i Fira de Lleida organitzen una passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida (sortida des del pavelló 3 el diumenge, dia 22, a les 11 h). A més, hi haurà demostracions de roller dog, dog dancing, dog fresbee, agility adaptat, obediència i defensa esportiva, i un taller d’educació mediambiental amb aus rapinyaires. Enguany, com a novetat, s’instal·larà un punt d’informació d’assegurances de mascotes

 

Els sectors representats a Petitàlia són els de l’assistència al part; productes infantils i puericultura; salut i higiene; llars d’infants i col·legis; acadèmies d’idiomes i música; lleure educatiu; activitats d’estiu i colònies; educació i formació; activitats extraescolars; vacances familiars i parcs temàtics, i assegurances.

 

Pel que fa a Mascota’m, els sectors representats són els dels centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

 

PE2015-Presentacio