Petitàlia i Mascota’m creixen

Els salons organitzats per Fira de Lleida ocuparan dos pavellons i Petitàlia s’orienta enguany a infants d’entre 0 a 14 anys

 

Petitàlia i Mascota’m creixen. Els dos salons organitzats per Fira de Lleida ocuparan enguany els pavellons 3 i 4 (l’any passat es van celebrar en el 4) i Petitàlia ampliarà l’oferta a infants d’entre 0 i 14 anys (en l’edició anterior els productes i serveis s’adreçaven a nens d’entre 0 i 3 anys). Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, ha explicat durant la presentació dels dos salons que a l’augment de la superfície i dels expositors s’afegeix un increment de l’oferta de Petitàlia —que inclourà les activitats d’estiu per a infants— i un atractiu programa d’actes paral•lels.

 

La 6a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 3a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) se celebraran els dies 14 i 15 d’abril als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb la presència de 56 empreses representades en una superfície bruta de 8.000 m2 i amb l’organització de 20 actes paral·lels, entre activitats i tallers.

 

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha explicat que l’entitat firal ha portat a terme una reorientació completa de Petitàlia que ha suposat retardar les dates de celebració del certamen (a fi de poder incloure l’oferta lúdica estival) i ampliar l’oferta de Petitàlia amb l’objectiu d’incrementar el públic potencial del saló.

 

Joan H. Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha remarcat la creixent afició a les mascotes que registren les comarques de Lleida, mentre que Miquel Padilla, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, ha incidit en la tasca pedagògica envers el respecte als animals que es fa en salons com Mascota’m. Jaume Dalmau, cap del Servei del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, ha recordat de la seva banda que, segons estudis recents, el 80% de les llars catalanes disposa com a mínim d’un animal de companyia.

 

Carme López, presidenta del Col•legi de Veterinaris de Lleida, ha explicat que els tradicionals tallers i activitats adreçades a conscienciar els infants sobre la necessitat de tenir cura dels animals de companyia al llarg de tota la seva vida s’amplia enguany als adults amb iniciatives com “El Racó del Veterinari”.

 

Pel que fa a Petitàlia, cal destacar que amb l’ampliació de l’edat del públic a qui va adreçada la fira s’ha aconseguit una oferta d’activitats i serveis destinats als infants més completa, amb un enfocament preferent cap a les activitats extraescolars. Així, s’han incorporat activitats del planeta bateria com ara l’actuació del grup de percussió contemporània de l’Intèrpret o el concert de més de 50 bateries amb participants de totes les edats. A més, el saló coincideix amb el llançament de les activitats (colònies, estades, etc.) i de la campanya de promoció turística de l’estiu.

 

Petitàlia reforça enguany el sector de puericultura amb la incorporació de la conferència-col·loqui “El son i el menjar: dos hàbits que podem ensenyar als nens”, a càrrec del doctor Eduard Estivill i de la psicòloga i pedagoga Montse Domènech (dia 14, a les 11 h), la taula rodona de grups d’alletament de la província de Lleida (dia 14, a les 16.30 h) o la xerrada “Part natural: una experiència fisiològica i transformadora”, a càrrec de M. Teresa Moncunill, llevadora d’Aura naixement (dia 15, a les 18.30 h).

 

Els sectors representats a Petitàlia són activitats d’estiu i colònies, puericultura, moda tèxtil, educació i formació, salut i higiene, vacances familiars, complements i serveis, assistència al part, mobiliari i decoració, acadèmies d’idiomes, música i dansa; revistes especialitzades; vehicles i sistemes de seguretat; banca i assegurances i oci.

 

Al saló Mascota’m hi haurà expositors de centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals. També hi haurà competicions i demostracions d’agility i paragility, demostració de mondioring (obediència canina, salts d’agilitat, defensa esportiva i atac esportiu), passejos en poni i mostra d’animals, taller d’aus rapinyaires, tallers educatius sobre el treball del veterinari clínic i la tinença responsable d’animals, xerrada de rèptils (alimentació, manteniment i manipulació) i sobre la prevenció de problemes de conducta de gats.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m serà de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros (entrada gratuïta amb el carnet del Club Banyetes).

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, presidirà la inauguració de Mascota’m i de Petitàlia el dissabte 14 d’abril, a les 12 h.

 

Campanya de sensibilització sobre les mascotes

D’altra banda, l’alcalde de Lleida ha anunciat que l’Ajuntament està preparant una campanya de sensibilització sobre els animals de companyia adreçada a evitar l’abandonament d’animals o activitats il·legals com les baralles de gossos. La campanya pedagògica, que vol potenciar l’adopció de gossos i gats, anirà destinada a escolars i a adults i es desenvoluparà en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de Lleida.

 

PE2012-Presentacio