Petitàlia i el Saló de l’esport i turisme de muntanya ofereixen més de 50 activitats

Nombrosos expositors d’edicions anteriors repeteixen la seva presència al STM, saló que també inclou la Cursa de la Boira

     La 13a edició de Petitàlia (La fira de criança, educació i lleure infantil) i la 6a edició del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) obriran les portes els dies 23 i 24 de març al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb 85 empreses representades i més de 50 activitats i tallers. Durant la presentació dels dos salons, el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació La Fira de Lleida, Joan Simó, ha destacat la coincidència en la tipologia del visitant de les dues fires, que s’adrecen a un públic familiar.   

    El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha remarcat la consolidació de les dues fires; Petitàlia, que aposta per les activitats dirigides al públic infantil, i el STM, que se centra en el turisme d’interior i de muntanya i que és un aparador de les empreses i les entitats que ofereixen activitats d’esports d’aventura i de turisme actiu (esquí, ràfting, BTT, senderisme, curses de muntanya, etc.).    

     El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Alturo, ha afirmat que aquestes dues fires familiars són un bon motor econòmic per a les comarques de Lleida, tant pel que fa al sector infantil (educació, oci, etc.) com als esports de muntanya. De la seva banda, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, ha recordat que les dues fires dirigides al públic familiar tenen certa tradició i són exitoses. 

     L’organitzador del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya i alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha recordat que aquesta és la tercera edició consecutiva que els dos salons se celebren de manera conjunta i ha afegit que la major part dels expositors d’altres anys repeteixen, amb la novetat de la presència per primera vegada de representats de la Comunitat Valenciana.

Les activitats de Petitàlia

    Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el gran ventall de centres de formació extraescolar i col·legis que mostraran a les famílies les seves propostes educatives i la varietat de propostes d’oci i aprenentatge en estades d’estiu o vacances en família. A més, durant la fira els expositors faran moltes activitats com ara tallers i xerrades en petit format per informar sobre la lactància i el porteig, l’educació i les emocions, els contacontes, els tallers d’escacs, de màgia, pintacares, globoflèxia, osteopatia, la combinació de treballar i alletar, les possibilitats educatives del joc, les 10 habilitats per a la vida, el son saludable de l’infant, l’art i les emocions o educar sense castigar, entre d’altres.  

De les xerrades, destaquen “La criança feliç” (dissabte, a les 16.30 h) i “Com solucionar rebequeries i conflictes” (dissabte, a les 18.30 h), a càrrec de la psicòloga Rosa Jové.  

  Alguns expositors faran descomptes en els diferents serveis que els visitants contractin a la fira i també es faran promocions i sortejos com un cap de setmana en bungalou i sopar per a quatre persones, contes en anglès i una plaça en un casal de Setmana Santa, una estada d’allotjament per a sis persones, estades d’estiu, matrícules per activitats extraescolars, regals de canastretes i complements per a nadó, una cadireta de cotxe, una cistella amb productes per a nadons, etc.

Les curses del STM

Quant al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, acollirà la Cursa de la Boira STM infantil (dissabte a les 16 h) i la 6a Cursa de la Boira STM, la 6a Caminada i la 1a Marxa Nòrdica (diumenge, a les 11 h). També albergarà una zona d’inflables, un circuit d’aventura infantil i l’activitat “Vine a pescar! (per aprendre a llançar esquers sense punxes amb canyes de tot tipus i també fer pràctiques de pesca sense mort al riu Segre), organitzada per la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting.

    Els sectors representats a Petitàlia són la criança i la salut, els productes infantils i la puericultura, les llars d’infants i les ludoteques, els col·legis i l’educació infantil, les escoles d’idiomes i música, les activitats extraescolars i esportives, les activitats d’estiu i les colònies, els càmpings i les vacances familiars, el turisme i les activitats en família i els jocs i les activitats de lleure.  

    Pel que fa al STM, hi haurà empreses vinculades a les estacions d’esquí; els parcs nacionals i naturals; els allotjaments turístics; les rutes verdes; el cicloturisme; els esports d’aventura; els proveïdors de serveis turístics; el patrimoni cultural; les associacions i les federacions d’excursionistes, senderistes i esports a l’aire lliure en general; material esportiu; esports outdoor, i les destinacions turístiques de muntanya.  

    L’horari de Petitàlia i STM és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada de matí o de tarda és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

Cucalòcum Primavera per Setmana Santa

La 12a edició del Cucalòcum Primavera es desenvoluparà del 15 al 18 d’abril al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una vintena d’activitats lúdico-esportives, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a treballs manuals i accions de sensibilització.

Cucalòcum Primavera es planteja com un espai de diversió i exercici físic per als infants d’1 a 12 anys durant les vacances escolars de Setmana Santa i com una activitat per afavorir la conciliació familiar i laboral, sense renunciar a propostes de formació i de sensibilització. L’horari del saló és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. 6