Petitàlia “cuida” la salut de les mares i els nadons

El doctor Estivill impartirà una conferència sobre les alteracions del son en els nens 

 

La conferència-col·loqui adreçada als pares i a les mares “Alteracions del son en els nens: insomni, ronquera, apnees i parasòmnies”, impartida pel doctor Eduard Estivill, serà una de les activitats destacades de la 8a edició de Petitàlia (La gran fira familiar), saló que se celebrarà els dies 5 i 6 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida. L’acte tindrà lloc diumenge a les 11.45 h. Petitàlia, que se celebrarà conjuntament amb el saló Mascota’m, oferirà al públic nombrosos actes paral·lels per a nens i adults, com xerrades, demostracions i tallers.

 

La salut de les embarassades i l’atenció als nadons tindran també un paper força important a Petitàlia. Així, el saló acollirà tallers pràctics sobre les postures i de les diferents respiracions per canalitzar l’energia el dia del part; els portanadons; la seqüència bàsica de moviments per a nadons; com aprendre a relaxar-se (grans i petits); massatge infantil; com treballar el perineu per ajudar a reduir els riscos del trauma perineal; com cuidar la pell del nadó i de la mare de manera natural; el secret del dolor al part; l’acupuntura en l’embaràs; la mobilització de la pelvis durant el treball del part; dansa del ventre per a embarassades i mares; el paper de la parella al part; l’experiència en l’embaràs, i com deixar-se acompanyar professionalment.

 

En aquest sentit, Ananda Ioga organitza a l’espai comú el taller pràctic “El paper de la parella al part” (dissabte 5, a les 16.15 h), per tal que els homes prenguin consciència de la importància del dia del part i del seu paper, tant emocional com físic. A més, també durà a terme l’activitat “Ioga en família” (18.15 h) perquè els pares, les mares i els fills aprenguin a respirar i a moure el cos amb harmonia.

 

Els sectors que estaran representats a Petitàlia són puericultura; llars d’infants, col·legis i formació; centres d’idiomes; escoles de música, dansa i teatre; salut i assegurances; jocs i joguines; mobiliari infantil i decoració; activitats esportives; activitats extraescolars i de lleure; esport i natura; vacances familiars; colònies; estades; càmpings; turisme familiar, i preparació al part i alletament.

 

PE2014-DrEstivill

Conferència del Dr. Estivill