Petitàlia 2016 acollirà un gran nombre d’activitats paral·leles

Petitàlia serà el marc d’activitats com la xerrada  “Educar amb humor” de Carles Capdevila i de tallers sobre alletament, gimnàstica per a embarassades, joc compartit entre pares, mares i fills o coaching per a pares i mares

 

La 10a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 7a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota de Lleida) obriran les portes els dies 2 i 3 d’abril als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb 60 empreses representades, repartides en una superfície bruta de 8.000 m2. Les edicions d’enguany destaquen pel nombre d’actes paral·lels —activitats i tallers—, més de 50 en total.

 

Durant la presentació dels dos salons, acte que ha tingut lloc aquesta tarda, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, ha explicat que Petitàlia és un instrument al servei del comerç local que ofereix una gran varietat d’equipaments i serveis infantils, des de la roba a l’educació i les assegurances. Respecte a Mascota’m, ha destacat que és un saló que va més enllà del que seria un mercat de productes ja que ofereix “educació i cultura sobre el món dels animals” i impulsa la formació sobre el respecte a les mascotes i com tenir-ne cura.

 

De la seva banda, Carmen López, presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, ha destacat el programa d’activitats paral·leles de Mascota’m com el taller de lectura de llibres amb gossos ensinistrats que es portarà a terme la tarda de dissabte i de diumenge. Es tracta d’una iniciativa innovadora a Lleida en la que un educador llegirà un conte sobre mascotes als infants amenitzat amb gossos ensinistrats per a tasques terapèutiques que “participaran” en la narració. El conte posarà èmfasi en la tinença responsable d’animals.

 

López també ha incidit en la segona passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida, “una activitat que vol fer evident que tenir un animal i treure’l a passejar és positiu per a l’animal, però també per a les persones, que a més de tenir un vincle efectiu fan salut caminant”, així com en els tallers educatius pensats per a infants i adults en els que posarà de relleu que tenir una mascota comporta molta responsabilitat.

 

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha incidit en la consolidació de Petitàlia, que enguany ha assolit la 10a edició, mentre que Francesc Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha destacat activitats com la conferència de Carles Capdevila. Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha afegit que aquests dos salons refermen la vocació firal de Lleida.

 

Les activitats de Petitàlia i Mascota’m

Pel que fa a Petitàlia, cal destacar la xerrada “Educar amb humor”, amb Carles Capdevila, amb la col·laboració de l’Ekke. També hi haurà xerrades i tallers sobre alletament; gimnàstica hipopressiva per a embarassades; per jugar i compartir entre pares, mares i fill; coaching per a pares i mares; massatge infantil; pinta cares; màgia, cuina i treballs manuals en anglès; disseny de samarretes; experiments, petits músics i fem bombolles de sabó. A més, es duran a terme promocions, sortejos i descomptes en productes per a la gent que visiti la fira.

 

Quant a Mascota’m, hi haurà una exposició internacional felina, la ja citada passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida (sortida des del Pavelló 3 el diumenge, dia 3, a les 11 h) i demostracions de roller dog, dog dàncing i dog fresbee. Enguany, es tornarà a instal·lar un punt d’informació d’assegurances de mascotes

 

Els sectors representats a Petitàlia són els d’activitats extraescolars i esportives, escoles d’idiomes i música, col·legis i formació, productes infantils i puericultura, salut i assegurances, llars d’infants i ludoteques, activitats d’estiu i colònies, càmpings i ressorts, turisme familiar i jocs i activitats de lleure.

 

Pel que fa a Mascota’m, els sectors representats són els dels centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

 

La inauguració de Petitàlia i Mascota’m tindrà lloc el dissabte 2 d’abril, a les 12 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, sota la presidència de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.

 

PE2016-Presentacio