Petitàla i Mascota’m: dues fires complementàries pel preu d’una

L’alcalde de Lleida destaca els vessants pedagògic i lúdic de les dues fires que obren avui les portes a Lleida

 

La 5a edició de Petitàlia (Fira de Serveis i Equipaments per als més petits) i la 2a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) han obert les portes de la mà amb un total de 55 empreses representades, una superfície bruta de 4.500 m² i un programa d’actes paral·lel que preveu 20 accions, entre activitats i tallers. Els dos salons tenen lloc al Pavelló 4 de Fira de Lleida i funcionaran fins al diumenge.

 

Tant l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, com el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, han destacat en el decurs de la inauguració els vessants pedagògic i lúdic de la maifestació firal, especialment en allò que fa referència a la formació dels visitants respecte a les atencions que necessiten els animals de companyia, d’una banda, i a les exhibicions de falconeria i de destresa de gossos, de l’altra.

 

Entre les més de 20 activitats que tindran lloc aquest cap de setmana, destaca el taller d’educacio ambiental de rapinyaires destinat a que els visitants es familiaritzin amb el món d’aquestes aus, la seva biologia, els ecosistemes i la història de la falconeria i la seva rellevància a l’Edat Mitjana. Aquest taller d’educació ambiental tindrà format d’obra de teatre infantil, anirà acompanyat del vol d’un falcó i està pensat per a que el públic interactui amb les rapinyaires. El taller i la mostra de rapinyaires durarà mitja hora i tindrà lloc el dissabte 5, a les 12 h, i el diumenge 6, a les 17 h.

 

A banda de l’espectacle de falconeria, cal destacar una competició canina d’agility puntuable per al Campionat d’Espanya (diumenge al matí), els tallers formatius i les activitats de conscienciació sobre la tinença responsable d’animals de companyia, organitzats pel Col·legi de Veterinaris de Lleida, i un taller ambiental.

 

Cal recordar que Mascota’m té lloc paral·lelament a Petitàlia a iniciativa de Fira de Lleida i amb el consens dels propis expositors, que van considerar que els dos certamens són complementaris i que la celebració conjunta d’ambdós salons pot reforçar l’atractiu de la manifestació firal i la presència de públic.

 

El saló Mascota’m aplega expositors de centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i salut, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs, col·legis professionals i complements per a les mascotes.

 

També es pot veure la desfilada de mascotes del Club Banyetes; exposicions canines, felines, de rèptils, d’ocells, demostracions de perruqueria canina; demostració i espectacle de mondioring, que inclou obediència d’alta competició, salts espectaculars, exercicis de defensa, de vigilància i d’atacs esportius; teràpies amb animals i demostracions d’obediència i d’agility.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m és de 17 a 20.30 h (divendres), i de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h (dissabte i diumenge). El preu de l’entrada és de 3 euros (gratuïta per als socis del Club Banyetes).

 

PE2011-Inauguracio-2

PE2011-Inauguracio-1