Més de 20.000 visitants passen per Petitàlia i Mascota’m

Fira de Lleida estudiarà la viabilitat de convertir novament Petitàlia en un saló anual

 

La 5a edició de Petitàlia (Fira de Serveis i Equipaments per als més petits) i la 2a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) han tancat les portes amb la presència de més de 20.000 visitants, una xifra similar a la de l’anterior edició de Petitàlia. Josep Barberà, regidor de l’Horta i Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, han destacat la bona resposta del públic i han incidit en que aquest portarà la Fira de Lleida a replantejar-se la periodicitat de Petitàlia, que podria tornar a ser anual.

 

Oró ha recordat el doble vessant lúdic i educatiu de Mascota’m, un saló que potencia valors com el respecte als animals i la necessitat de tenir cura de les mascotes. Quan a la incidència del Carnaval sobre ambdós salons, Oró ha destacat l’elevada presència de visitants durant les jornades de dissabte (matí) i diumenge (tot el dia) i ha afegit que precisament la celebració del Carnaval de Lleida, la tarda de dissabte, ha pogut potenciar l’assistència de públic pels matins.

 

D’altra banda, Neus Giménez Blasi, veïna de Lleida, ha estat la guanyadora del sorteig d’un cap de setmana per a 4 persones en un bungalou del Càmping-Bungalow Park “Serra de Prades”. En total, 1.700 visitants de Cucablanca, Petitàlia i Mascota’m han omplert la butlleta per al citat sorteig.

 

Petitàlia i Mascota’m s’han celebrat de forma paral·lela del 4 al 6 de març al pavelló 4 de Fira de Lleida, amb una superfície bruta de 4.500 m2 i un total de 55 empreses representades. Els dos salons han acollit una vintena d’actes paral·lels, entre activitats i tallers.

 

Entre les activitats cal destacar una competició d’agility puntuable per al Campionat d’Espanya (diumenge al matí) i un espectacle-taller de falconeria (dissabte al matí i diumenge a la tarda). També s’han fet tallers i activitats de conscienciació sobre la tinença responsable d’animals de companyia organitzats pel Col·legi de Veterinaris de Lleida, demostracions de les últimes novetats com el Babycook de Beaba i un taller ambiental.

 

L’objectiu dels tallers d’educació ambiental de rapinyaires ha estat aconseguir que els visitants es familiaritzéssin amb el món d’aquestes aus, la seva biologia, els ecosistemes i la història de la falconeria i la seva rellevància a l’Edat Mitjana. Els tallers d’educació ambiental, presentats com una obra de teatre infantil, han anat acompanyats del vol d’un falcó i han estat pensats per a que el públic interactués amb les rapinyaires.

 

Quant a la competició d’Agility, puntuable per al Campionat d’Espanya, ha estat organitzat pel club Amics del Gos de l’Urgell i ha aplegat una quarantena de gossos provinents de diferents comarques catalanes. Els animals han participat en dos tipus de proves oficials homologades, divides en dues mànegues. En la primera, anomenada agility, els animals han demostrat la seva intel·ligència, agilitat, educació i obediència en haver de superar un seguit d’obstacles acompanyats d’un ensinistrador. A la segona, anomenada jumping, els gossos han hagut de superar un circuit sense obstacles.

 

Els sectors representats a Petitàlia han estat la puericultura, moda tèxtil, educació i formació, higiene i salut, complements, serveis, oci, joguines, mobiliari i decoració, revistes especialitzades, vehicles i sistemes de seguretat, institucions, banca i assegurances i associacions. Entre les activitats paral·leles han destacat els tallers de portanadons amb demostracions pràctiques, activitats creatives amb Fischertips i jocs de cartes amb Asmodee, demostracions de nous productes electrodomèstics dissenyats per facilitar la tasca als pares i les mares, una zona de jocs i tallers infantils, el racó de la lactància i diferents sortejos de material.

 

El saló Mascota’m ha acollit expositors de centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació i salut, higiene i bellesa, complements, criadors, residències canines, centres d’ensinistrament, associacions i clubs, col·legis professionals i complements per a les mascotes. També s’hi han pogut veure la desfilada de mascotes del Club Banyetes; exposicions canines, felines, de rèptils, d’ocells, demostracions de perruqueria canina; demostració i espectacle de mondioring, que inclou obediència d’alta competició, salts espectaculars, exercicis de defensa, de vigilància i d’atacs esportius; teràpies amb animals i demostracions d’obediència i d’agility.

 

PE2011-MA2011-Cloenda

PE2011-Ambient

MA2011-Ambient