Massiu cap de setmana familiar amb Petitàlia i el Saló de l’Esport

Els expositors i els 14.000 visitants valoren molt positivament el desenvolupament d’ambdós salons

Petitàlia i el Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) tanquen portes avui diumenge amb dades ben positives, atès que han aplegat al voltant d’uns 14.000 visitants. El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha fet una valoració “molt positiva del desenvolupament dels dos salons. En el cas dels expositors, pels milers de visitants que hi ha hagut i per l’interès que han mostrat les famílies per la variada oferta de serveis que han trobat (educatius, formatius, esportius, culturals i de lleure)”. Pel que fa als visitants, Oró ha afegit que “han valorat la celebració d’ambdós salons de molt positiva i s’han mostrat sorpresos per la gran diversitat de serveis i activitats que han pogut dur a terme a les dues fires durant tot el cap de setmana”.

El director general de Fira de Lleida ha manifestat que “un dels elements més destacats ha estat el programa de jornades que s’ha desenvolupat a les dues fires, que ha despertat l’interès dels pares i les mares per conèixer els nous models educatius de les diferents escoles de Lleida o per informar-se de les noves metodologies en diferents àmbits de la formació extraescolar, com ara les actuals tendències en intel·ligència emocional”. D’altra banda, Oró ha dit que “tots els tallers que s’han dut a terme (alletament, gestió emocional, criança feliç, etc.) han gaudit d’un públic nombrós que ha valorat molt positivament la iniciativa”. A més, dues de les conferències que han aplegat major nombre de públic han estat “La criança feliç” i “Com solucionar rebequeries i conflictes”, a càrrec de la psicòloga Rosa Jové.

D’altra banda, Oró ha afirmat que “la sinergia creada entre Petitàlia i el STM ha permès que els pares i les mares completessin la visita amb la informació sobre l’oferta turística de les comarques de muntanya, tant per a les famílies en general, com per als fills, en aquest cas, relacionada amb les colònies o les estades”.

Simulador d’esquí alpí
En el marc del STM, com a gran novetat els visitants han pogut gaudir d’un simulador indoor d’esquí alpí dins de l’estand del Consell Català de l’Esport. Aquest aparell, que rep el nom d’Sky TechSport, és de fabricació alemanya i serveix per aprendre a millorar la tècnica en el moviment dels girs i per practicar la posició correcta del cos per augmentar la velocitat en la baixada de la pista. El simulador s’utilitza bàsicament en les escoles d’esquí per entrenar esquiadors d’alt nivell o també l’usen seleccions estatals d’esports d’hivern tant destacades com Rússia o els Estats Units.

Aquest tipus de simulador també es fa servir en els gimnasos i en els clubs de fitness per fer exercicis de musculació (a la màquina s’hi afegeixen unes peses o una banda elàstica) per enfortir les cames, els braços o les espatlles, a banda de millorar la tècnica en l’esport blanc. A més de l’esquí alpí, també existeixen simuladors d’snowboarding.

Recordar que la doble manifestació firal formada per la 13a edició de Petitàlia (La fira de criança, educació i lleure infantil) i la 6a edició del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) han comptat amb 85 empreses representades i més de 50 activitats i tallers.