Inauguració de Petitàlia i Mascota’m amb molt bona afluència de públic

La conferència del Dr. Estivill reuneix gairebé 500 persones

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat Petitàlia i Mascota’m, fires que tenen lloc, respectivament, als pavellons 4 i 3 de la Fira de Lleida fins demà diumenge. Ros ha destacat que enguany s’ha duplicat l’espai destinat a l’organització de les dues fires, ja que s’han ocupat els dos pavellons firals. L’alcalde també ha remarcat “la nova orientació que s’ha donat al saló Petitàlia, que amplia l’oferta fins a l’adolescència, és a dir de 0 i 14 anys” (en l’edició anterior els productes i serveis s’adreçaven a nens d’entre 0 i 3 anys).

 

Àngel Ros també ha agraït la col·laboració d’associacions i entitats, com també del Col·legi de Veterinaris, per la seva participació i organització de tallers i xerrades destinades a sensibilitzar, tant petits com grans, sobre la responsabilitat de tenir cura de les mascotes i d’aprofundir en el missatge de les adopcions i dels no abandonaments. Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida està preparant una campanya de sensibilització sobre els animals de companyia adreçada a evitar l’abandonament d’animals o activitats il·legals com les baralles de gossos. La campanya pedagògica, que vol potenciar l’adopció de gossos i gats, anirà destinada a escolars i a adults i es desenvoluparà en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de Lleida.

 

De la seva banda, Joan H. Simó, president de la Cambra de Comerç, ha valorat molt positivament la bona resposta dels expositors en la participació als dos salons i ha recordat que “amb aquestes fires es tanca el primer semestre d’activitat firal, amb una valoració força positiva per part de Fira de Lleida”. Simó s’ha mostrat esperançat en que “amb les fires del segon semestre, i especialment amb la Fira de Sant Miquel com a saló de referència a nivell nacional, puguem tancar un bon any d’activitat firal a Lleida, malgrat el moment que vivim”.

 

Finalment, Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a Lleida, ha fet una crida a tothom per a que visiti les dues fires i conegui l’àmplia oferta de serveis i productes per a infants, d’una banda, i també per a les mascotes, de l’altra.

 

Estivill, enganxa

Una vegada més, el Dr. Estivill ha omplert la sala de conferències habilitada a Petitàlia amb la conferència-col·loqui “El son i el menjar: dos hàbits que podem ensenyar als nens”. Gairebé cinc-centes persones, pares i mares majoritàriament, han escoltat els consells del mediàtic Estivill i de la psicòloga i pedagoga Montse Domènech, que han explicat els conceptes més innovadors relatius a les maneres d’ensenyar a dormir i a menjar als nens d’una forma pràctica i fàcil d’entendre.

 

Activitats a Mascota’m

Entre les activitats que es desenvoluparan al saló Mascota’m cal destacar propostes com “Coneix millor al teu gos”, taller pràctic d’educació canina en positiu (dies 14 i 15, a les 12 i les 17 h); xerrada sobre les cures veterinàries (dia 14, a les 18.30 h); la conferència “Què cal saber de la leishmaniosi?” (dia 15, a les 13 h), i la sessió sobre “La importància d’una alimentació sana per evitar l’obesitat en els gossos” (dia 15, a les 18.30 h).

 

Amb el lema “Estimar-lo és cuidar-lo”, el Col·legi de Veterinaris de Lleida ha organitzat uns tallers per als nens amb activitats lúdiques que transmeten el missatge de les mascotes necessiten unes atencions específiques, que representen una responsabilitat a llarg termini i que la figura fonamental en l’atenció a la mascota és el veterinari. Dins l’espai del col·lectiu veterinari es porten a terme demostracions pràctiques d’ensinistrament de gossos, de recollida d’excrements o de col·locació de xips als animals, a més d’activitats més lúdiques per a infants com la pintura de contes o la retallada de cartrons, sempre amb un protagonisme especial per part de les dues mascotes del col·legi, el gosset Xipi i la gateta Xipeta.

 

La 6a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 3a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) se celebren avui dissabte i demà diumenge als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb la presència de 56 empreses representades en una superfície bruta de 8.000 m² i amb l’organització de 20 actes paral•lels, entre activitats i tallers.

 

L’horari de Petitàlia i Mascota’m va de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros (entrada gratuïta amb el carnet del Club Banyetes).

 

PE2012-Estivill MA2012-Ambient