Gran cap de setmana familiar a Lleida de la mà de Petitàlia i Mascota’m

Mascota’m acollirà novetats com les demostracions de gossos ensinistrats per detectar drogues i explosius o per localitzar persones sepultades

 

L’11a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 8a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota de Lleida) obriran les portes els dies 25 i 26 de març al Pavelló 4 i a l’exterior del Pavelló 3 de Fira de Lleida, respectivament, amb 67 empreses representades (7 més i un increment del 12% respecte a l’any passat).

Durant la presentació dels dos salons Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha destacat que les edicions d’enguany destaquen pel nombre d’actes paral·lels —activitats i tallers—, “més de 50 en total”. Simó ha fet èmfasi en Mascota’m, “un saló necessari perquè el 60% de les famílies tenen mascotes”, afegint que inculcar el respecte als animals de companyia és sempre important, “i més ara que arriba Setmana Santa i per desgràcia s’incrementa l’abandonament de gossos”.

En la mateixa línia, Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, s’ha referit a Mascota’m afirmant que el certamen “contribueix a esmenar la falta de cultura i coneixement que tenim sobre el món dels animals”. Mir ha qualificat aquests dos salons de  “motor de dinamització econòmica”.

De la seva banda, Rafael Peris, tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, ha incidit en que aquestes fires “suposen l’obertura de la Institució firal a la ciutat” donat el caràcter familiar del públic i la participació d’empreses locals com a expositors.

Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha valorat molt positivament la tasca formativa que comporta la manifestació firal, convertida “en un espai d’educació dels infants en l’àmbit extraescolar”.

Carmen López, presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, ha destacat la varietat de propostes familiars que es podran trobar a Mascota’m. “Es tracta d’activitats i xerrades adreçades a infants i adults que tenen l’objectiu de sensibilitzar els propietaris de mascotes sobre la importància de tenir cura del benestar i la salut de les mascotes, una responsabilitat que és de per vida”.

Finalment Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha remarcat que Petitàlia, Mascota’m i el saló de l’Esport i Turisme Actiu de Muntanya se celebraran paral·lelament buscant sinèrgies entre un públic bàsicament  familiar i que conformaran “un cap de setmana lúdic, cultural i educatiu”. Oró ha asseverat que aquest serà “un dels caps de setmana amb més activitats a la Fira, ja que els 70 expositors presentaran propostes de tot tipus”, i ha valorat especialment les de caire educatiu plantejades per inculcar valors als nens i nenes.

El director de Fira de Lleida ha destacat activitats noves com les demostracions de gossos ensinistrats per detectar drogues i explosius de la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra o les demostracions dels gossos del cos de Bombers de la Generalitat entrenats per localitzar persones sepultades.

Les activitats de Petitàlia i Mascota’m
Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el gran ventall de centres de formació extraescolar i col·legis que ensenyaran a les famílies les seves propostes educatives i la varietat de propostes d’oci i aprenentatge en estades d’estiu o vacances en família. A més, durant la fira els expositors faran moltes activitats com ara tallers per a embarassades, preparació al part, massatge infantil, música per a nadons i infants, activitats per aprendre jugant, idiomes, màgia, jocs, planetari, circuit de motos elèctriques, inflables, elaboració de bombolles de sabó, treballs manuals, maquillatge infantil, globoflèxia, lectures de contes o construcció de titelles, entre d’altres. També es duran a terme promocions, sortejos i descomptes en productes per a la gent que visiti la fira.

Quant a Mascota’m, hi haurà la passejada popular de mascotes per la ciutat de Lleida (sortida des del Pavelló 3 el diumenge, dia 26, a les 11.30 h); demostracions d’educació canina, agility adaptat, obediència, tallers per a nens i nenes d’agility, roller dog, dog dàncing i dog freesbee style; demostracions de recerca de drogues i explosius amb gossos i recerca de persones amb gos especialitzat. Serra de Prades Resort farà tallers d’educació mediambiental amb aus rapinyaires, conjuntament amb “Más que aves”. Finalment, hi haurà una xerrada sobre el refugi ADE, la primera protectora de cavalls que es va fundar a l’Estat, i una altra dels Amics dels Animals del Segrià sobre protecció animal i amb la participació d’adoptants de gossos especials.

Els sectors representats a Petitàlia són els d’activitats extraescolars i esportives, escoles d’idiomes i música, col·legis i formació, productes infantils i puericultura, salut i assegurances, llars d’infants i ludoteques, activitats d’estiu i colònies, càmpings i resorts, turisme familiar i jocs i activitats de lleure.

Pel que fa a Mascota’m, els sectors representats són els dels centres veterinaris, alimentació i nutrició, higiene i bellesa, complements, centres d’ensinistrament, associacions i clubs i col·legis professionals.

La inauguració de Petitàlia i Mascota’m tindrà lloc el dissabte 25 de març, a les 11 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, sota la presidència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

L’horari de Petitàlia i Mascota’m és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada de matí o de tarda és de 3 euros (l’entrada conjunta per a tot el dia és de 4 euros). Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.