Fira de Lleida cancel·la Petitàlia

Fira de Lleida, amb l’aval dels patrons de l’ens, ha pres la decisió de cancel·lar la 14a edició de Petitàlia (la fira de criança, educació i turisme familiar), saló que havia de celebrar-se el 21 i 22 de març en el recinte fira lleidatà, a conseqüència del risc sanitari provocat pel Coronavirus i atenent a les mesures i recomanacions de les Autoritats catalanes i estatals relatives a l’epidèmia, i en especial a la prohibició de celebrar actes multitudinaris en recintes oberts i tancats.

Concretament, el Govern de la Generalitat ha establert avui dimecres la prohibició “de les concentracions de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats a partir de demà dia 12 de març i durant els 15 dies següents, per evitar la transmissió i per tant el contagi de coronavirus Covid-19 a Catalunya. En els actes en el qual el públic sigui inferior a 1.000 persones, només es podran celebrar exclusivament si no es supera el terç de l’aforament”.

Cal afegir, a més, que la Generalitat ha posat limitacions a les activitats extraescolars de les escoles, la qual cosa dificultaria la presència d’una part dels expositors tradicionals del saló.

Fira de Lleida lamenta les molèsties causades per aquesta decisió, que s’emmarca en la línia general de mesures excepcionals de prevenció de l’epidèmia que s’estan prenent a tot l’Estat, i que està motivada per la voluntat de l’Organització d’evitar un possible risc sanitari a tots els assistents —expositors i visitants— a la fira.

La Institució firal i les institucions i entitats implicades en l’organització de Petitàlia valoraran més endavant la doble possibilitat d’ajornament del saló o bé d’anul·lació definitiva d’aquesta edició.