“Amb el benestar emocional, la persona brilla més”

El psicòleg Àlex Maset ha defensat els beneficis de la intel·ligència emocional en el marc del saló Petitàlia

“Amb el benestar emocional, la persona brilla més”. Aquesta és una de les conclusions exposades pel psicòleg Àlex Maset en la xerrada “Intel·ligència emocional per a casa” desenvolupada en el marc de Petitàlia. Maset ha asseverat que, tot i que cada cop estan més reconeguts els beneficis psíquics i físics derivats de la intel·ligència emocional, “actualment només un 7 o un 10% de la població sap gestionar-la adequadament”.

Maset, llicenciat en Psicologia, coach i docent en l’àmbit sanitari i educatiu, defensa que la capacitat de saber treballar bé les emocions “com una de les claus per aconseguir la felicitat”.  El ponent ha explicat que la majoria de persones arrosseguen una motxilla d’experiències vitals negatives, associades a la tristesa, a la ràbia, a la impotència o a la decepció (desenganys sentimentals, mort d’éssers estimats, frustracions laborals) i  que “aquesta càrrega, si no sabem alleugerir-la, pot impedir-nos assolir un benestar personal”.

El psicòleg creu que és bàsic entendre la natura del nostre món emocional per poder treballar-lo i identificar les nostres càrregues emocionals, i per assolir aquest objectiu moltes vegades cal l’ajuda d’un familiar, d’un amic o d’un professional.

Prèviament, Fira de Lleida ha acollit aquest dissabte les conferències “La criança feliç” i “Com solucionar rebequeries i conflictes”, a càrrec de Rosa Jové, llicenciada en Psicologia, especialitzada en psicologia clínica infantil i juvenil i en psicopediatria.

La 13a edició de Petitàlia (La fira de criança, educació i lleure infantil) i la 6a edició del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) se celebren aquest cap de setmana al Pavelló 4 de Fira de Lleida. L’horari és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 euros. Els menors de 6 anys tenen l’accés lliure.