Solucions intel·ligents per millorar la gestió de l’aparcament a la via pública

La recerca de l’aparcament provoca fins al 30% de la circulació urbana

Presentació a Municipàlia d’un sistema pensat per afavorir la mobilitat i reduir la circulació urbana i la contaminació atmosfèrica

 

L’empresa Urbiotica ha presentat aquest matí en el marc de la 19a edició de Municipàlia i la 3a edició d’Innocamping les solucions smart cities per a la gestió de l’estacionament i la contaminació acústica. El cap de l’Oficina Comercial d’Urbiotica, Marc Boher ha explicat que “les solucions de guiatge i control de l’estacionament en la via pública estan pensades per millorar la mobilitat i reduir la congestió del trànsit i la contaminació atmosfèrica. A més, s’aconsegueix disminuir el temps de recerca de l’aparcament –una tasca que provoca fins al 30% de la circulació urbana–, promocionar els pàrquings dissuasoris i els transports alternatius, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i estimular el comerç de proximitat”. Boher ha afegit que també permet evitar l’ús fraudulent de les places reservades a les persones amb discapacitat i les de càrrega i descàrrega.

Per mitjà de sensors inal·làmbrics d’exterior i autònoms s’obté informació en temps real sobre la disponibilitat de places d’aparcament en les diferents zones de la població, que els conductors poden consultar en les aplicacions mòbils o a través de panells informatius. D’altra banda, els gestors municipals disposen d’aquesta informació (nivell d’ocupació, nombre i durada de les sessions d’estacionament) per poder controlar de manera eficient l’ús de les places de pàrquing regulades. Aquest sistema ja s’ha implementat en municipis catalans com l’Escala, Martorell o Figueres i ciutats com Eivissa, Castelló de la Plana, Santiago de Xile o Burlington (el Canadà).

El sistema de monitorització contínua del soroll d’Urbiotica mesura en temps real per mitjà d’una xarxa de sensors els nivells de contaminació acústica de la ciutat, sense que calgui la intervenció de cap tècnic. Les dades objectives obtingudes de la qualitat acústica permeten als responsables municipals fer el seguiment i el control de les zones amb alts nivells de soroll provocats pel trànsit, les activitats industrials, el lleure nocturn o les obres, i aplicar les mesures correctores corresponents. Els ajuntaments comparteixen aquesta informació amb els ciutadans i les ciutadanes a través del web municipal, com és el cas de les ciutats de Girona i Alacant.

 

Print Friendly, PDF & Email