Noves tecnologies Iot per estacionar, mesurar la cintaminación acústica i monitorizar el trànsit

Sistemes que suposen importants avantatges tant per als usuaris com per als gestors municipals i de l’Administració

Reduir el temps de recerca d’aparcament, saber quin carrer hem d’agafar per no trobar un embús o mesurar el soroll d’un local nocturn ja és possible gràcies a les noves tecnologies IOT, l’Internet de les coses. Marc Boher, director comercial de l’empresa Urbiotica, ha explicat avui a Municipàlia els avantatges de l’IOT en els entorns urbans. “Es tracta de connectar qualsevol objecte o espai de la ciutat (contenidor, mobiliari urbà, plaça de pàrquing, etc.) a Internet, introduir tota la informació que genera, digitalitzar-la i penjar-la al núvol per poder gestionar-la“, comenta. El principal avantatge és que aquesta informació permet gestionar de manera molt més eficient els serveis urbans.

Per tal d’informar, per exemple, de les places de pàrquing disponibles, utilitzen sensors sense fils i de comptatge a cada plaça per conèixer en temps real la disponibilitat de places de les diferents zones. Així mateix, instal·len panells de senyalització informatius dinàmics i, a través d’aplicacions web i mòbil, permeten el guiatge, l’anàlisi de l’ús de les places i àries d’estacionament, etc. “L’objectiu és que el ciutadà tingui accés a aquesta informació per millorar la mobilitat i, a nivell del gestors municipals, que tinguin informació a temps real per gestionar-la al moment i, alhora, que disposin d’un històric per poder planificar millor”, explica Boher.

Una altra de les aplicacions de la tecnologia IOT és en el sector de l’acústica mediambiental. “Ara és possible mesurar de manera continuada per conèixer quins són els nivells de soroll en cada moment”, assegura Marc Boher. “El nostre sistema de monitorització permet mesurar els nivells de soroll a la ciutat de manera autònoma i contínua, les 24 hores del dia durant els 7 dies de la setmana. Els sensors ens proporcionen informació en temps real i generen alertes quan es superen els límits acústics establerts”, comenta.

D’altres aplicacions urbanes que utilitzen aquest sistema d’IOT són la monitorització per detectar quan els contenidors de residus estan plens i establir rutes de recollida, el control del trànsit per saber el nivell de congestió als carrers, etc. 

Print Friendly, PDF & Email