Nova edició de Municipàlia

La 16 ª edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals se celebrarà a Lleida amb la previsió de superar els 300 expositors

 

La ciutat de Lleida acollirà entre el 18 i el 21 d’octubre la 16a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), cita professional que s’ha consolidat com un saló municipalista de referència a Espanya i com una de les manifestacions firals més important del sud d’Europa en l’àmbit dels equipaments i serveis municipals.

 

El saló, que segons les previsions de Fira de Lleida superarà els 320 expositors i acollirà a més de 21.000 visitants professionals de dins i fora de l’Estat, s’ha convertit en un punt de referència internacional en l’àmbit dels equipaments municipals, transports públics, tractament de residus i noves tecnologies. El certamen és ja des de fa anys una cita obligada per a representants polítics i tècnics del món municipalista.

 

La Institució firal lleidatana considera que aquest any, tot i la delicada conjuntura econòmica, el saló es beneficiarà de l’entrada en els ajuntaments, després de les eleccions de maig, de nous equips de govern municipals, fet que implicarà la posada en marxa de noves iniciatives i projectes.

 

El medi ambient, protagonista

Els organitzadors de Municipàlia es mostra convençuts també que aquest any els temes relacionats amb el medi ambient i l’estalvi energètic tindran un protagonisme especial a la fira, tant a nivell d’empreses expositores com pel que fa al continguts de les sessions tècniques que es desenvoluparan en el marc de la mateixa.

 

Oriol Oró, director general de la Fira de Lleida, creu que la situació econòmica global, agreujada per la pujada del preu del cru i unida a problemes més específics del nostre país —dependència energètica de països tercers, disminució dels ingressos i retallades pressupostàries per part dels ajuntaments— són factors que han conduït a les administracions locals a plantejar polítiques de sostenibilitat molt clares i estrictes.

 

”Els temes relacionats amb el medi ambient i l’estalvi energètic tindran un protagonisme especial a la fira”

 

Així, al tradicional interès pels contenidors i gestió dels residus sòlids urbans, s’ha afegit la preocupació per l’increment de l’eficiència energètica —sistemes d’enllumenat públic de baix consum, regulació automàtica d’aquests sistemes—, disminució de l’ús del vehicle mitjançant la promoció del transport públic i les zones de vianants, foment del reciclatge de deixalles de tot tipus, etc.

 

El saló oferirà una variada oferta expositiva en què destaquen l’àrea de mobiliari urbà, l’àrea de parcs infantils, el sector de la senyalització i seguretat així com el de contenidors i el de les empreses de serveis i gestió de residus sòlids urbans. Així mateix, està prevista una bona representació del sector de les instal·lacions esportives, del sector energètic —i molt especialment en de les energies netes— i el de la recollida, gestió i tractament de residus.

 

”Destaquen els sectors de mobiliari urbà, parcs infantils, senyalització i seguretat, contenidors, empreses de serveis i gestió de residus sòlids urbans”

 

Paral·lelament a l’àrea d’exposició, el certamen serà el marc d’un variat programa de jornades tècniques, xerrades, presentacions i altres activitats amb una temàtica que girarà al voltant del món de les ciutats.

 

Sectors presents a Municipàlia

Els sectors presents a Municipàlia seran els del clavegueram, drenatge de sòls, xarxes d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i d’oci, neteja municipal; medi ambient ; mobiliari urbà; necròpolis, obres públiques, parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària, i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

 

Balanç del 2009

Cal recordar que l’última edició del certamen, celebrada el 2009, va acollir 325 expositors directes i 21.854 visitants professionals de 28 països d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa (Algèria, Alemanya, Andorra, Angola, Argentina, Costa Rica, Dinamarca, Equador, EUA, Espanya, Estònia, Filipines, França, Geòrgia, Geòrgia del Sud, Holanda, Itàlia, Macedònia, Marroc, Mèxic, Panamà, Perú, Polònia, Portugal, Romania, Suïssa, Uruguai i Zimbabwe). Pel que fa als visitants nacionals, els percentatges més alts procedien de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Euskadi i Andalusia.

 

D’altra banda, les 41 activitats paral.leles (jornades tècniques, reunions i assemblees professionals) celebrades en el marc d’aquella edició van registrar un total 2.137 inscrits.

 

Relacions comercials a Municipàlia 2009.

Relacions comercials a Municipàlia 2009.

 

Print Friendly, PDF & Email