Municipàlia, un saló al servei de l’administració local cada cop més internacional

Durant l’acte d’inauguració es posa de manifest que els ajuntaments catalans jugaran un paper molt important en aquesta legislatura

 

Joaquim Ferrer, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, s’ha felicitat pel fet que Municipàlia sigui l’única fira dedicada genèricament als equipaments i als serveis municipals a tot l’Estat i perquè l’edició d’enguany sigui la més internacional de la història, atès que el 15% dels expositors són estrangers. Durant l’acte d’inauguració de la 18a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 2a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l’Aire Lliure), Ferrer també ha destacat que els ajuntaments catalans jugaran un paper molt important en la pròxima legislatura en què tindrà un pes important la transparència (a primers de gener entra en vigor la Llei de Transparència), la participació ciutadana i l’eficiència mediambiental.

 

En l’acte inaugural dels dos certàmens, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha apuntat que “els ajuntaments són les entitats polítiques i administratives més properes al servei de les persones i les que, per l’important paper que juguen, necessiten més autonomia política i un millor finançament, a fi d’oferir als ciutadans i les ciutadanes uns equipaments i uns serveis de qualitat i eficients”. Ros ha destacat la presència de la Deutsche Messe –que organitza la fira Metropolitan Solutions de Berlín i el Fira de Hannover–, de la que formen part diferents entitats.

 

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida, ha remarcat la importància de Municipàlia perquè és “la fira més professional que se celebra a Lleida i la trobada de referència en l’àmbit estatal de les empreses d’equipaments i serveis municipals”. En aquest sentit, també ha dit que, gràcies a les jornades que s’hi celebren, el saló s’ha convertit en un “instrument de transferència tecnològica” i a més ha remarcat la celebració de la Missió Tècnica Internacional organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas.

 

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida i vice-president primer de la Fundació Fira de Lleida, ha manifestat que, a banda de ser un aparador de les novetats del sector, Municipàlia “és un punt de trobada dels alcaldes, els regidors i els consellers comarcals per posar en comú les experiències del dia a dia”. Reñé també ha destacat la qualitat de jornades tècniques i activitats com ara les jornades sobre sindicatures municipals, sobre l’smart city o concepte per a municipis eficients i sostenibles o sobre el pacte dels alcaldes a les Terres de Lleida, a més de l’assemblea general de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

 

Municipàlia i Innocamping apleguen 315 expositors directes repartits en una superfície de 22.500 m2 i un programa paral·lel que inclou 40 activitats professionals paral·leles, de les quals 14 són jornades tècniques de gran qualitat; 20, conferències i presentacions d’empresa, i 3, seminaris professionals. El 15% dels expositors són estrangers i destaca la presència d’empreses de països com el Canadà, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia. En l’àmbit estatal, hi ha empreses d’Alacant, Barcelona, Burgos, Castelló, Girona, Guipúscoa, Osca, Lleida, Madrid, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, Tarragona, València, Biscaia, Saragossa i Sevilla.

 

MU2015-Inauguració

Print Friendly, PDF & Email