Municipàlia s’obre a l’Amèrica Llatina

Acord amb la Unión Iberoamericana de Municipalistas per coordinar la presència d’una missió tècnica d’autoritats d’aquella àrea   

 

La Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) han firmat avui dimecres un conveni de col·laboració destinat a facilitar l’organització d’una missió tècnica internacional que permetrà la presència d’una trentena de representants polítics i tècnics de diferents països llatinoamericans al saló Municipàlia. La missió, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països d’Amèrica Llatina, està destinada a convertir-se en una gran plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

La II Missió Tècnica Internacional Solucions Sostenibles per a la Gestió de les Nostres Ciutats està destinada, d’una banda, a promoure la internacionalització del saló Municipàlia en l’àmbit d’Amèrica Llatina, i de l’altra, a facilitar que les autoritats participants es familiaritzin amb la gestió de l’administració pública de l’Estat espanyol i coneguin experiències concretes i innovadores desenvolupades per determinades ciutats. Igualment, la iniciativa pretén potenciar la col·laboració, el networking i els contactes comercials entre els àmbits públic i privat (autoritats, tècnics i empreses).

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha explicat que per tal que Municipàlia segueixi essent un saló de referència en l’àmbit dels equipament i serveis per a les ciutats ha d’obrir-se a Llatinoamèrica, el nord d’Àfrica i Orient Pròxim.  En aquest sentit, la signatura del conveni “serà clau” per gestionar la participació de molts tècnics llatinoamericans a Municipàlia i facilitarà el contacte entre aquests i les empreses expositores.

El secretari general de la UIM, Federico A. Castillo, ha explicat que aquesta organització —destinada a promoure el desenvolupament sostenible dels territoris iberoamericans— planteja la missió tècnica com una eina per “confrontar solucions innovadores i cercar alternatives a la prestació de serveis públics, ja que Espanya és un referents per als països d’Amèrica Llatina”, de la mateixa manera que “Municipàlia ho és per a les fires d’aquest sector que es fan al continent americà”.

Pel que fa als àmbits de treball, la missió tècnica internacional centrarà les sessions en les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats, amb temes com ara els residus urbans, la gestió de l’aigua, la mobilitat, la seguretat i les energies renovables i l’eficiència energètica.

Cal recordar que la primera edició de la missió tècnica va aplegar representants de diferents municipis de l’Argentina, Perú, la República Dominicana, Mèxic, Paraguai, Equador, Guatemala i Costa Rica.

La 19a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) es desenvoluparà del 24 al 26 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida. Nascuda l’any 1981, actualment és el saló líder del sector a l’Estat espanyol i la fira internacional de referència en les àrees d’equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions.

El certamen presentarà una gran àrea d’exposició amb la participació de companyies referents del sector, empreses innovadores i una gran varietat de jornades tècniques que aportaran solucions per optimitzar la gestió municipal, amb propostes pioneres i sostenibles per al progrés de les ciutats i la rendibilització de les inversions.

 

 

Print Friendly, PDF & Email