Municipàlia rep visitants de 28 països i es consolida com la gran fira de les ciutats

Quasi 22.000 visitants passen per la fira celebrada a Lleida, mentre que les jornades tècniques registren més de 2.000 assistents

Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), fira celebrada del 20 al 23 d ’octubre a Lleida, ha rebut 21.854 visitants professionals de 28 països diferents i es consolida d’aquesta manera com la gran fira municipalista de l’Estat espanyol. Com a curiositat, cal dir que un 29% dels visitants van acreditar-se amb antel·lació per internet. La 15a edició del certamen ha comptat amb una superfície neta d’exposició de 16.780 m2 i amb 325 expositors directes.

El Director General de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat el nivell de satisfacció dels expositors i l’èxit comercial del saló, “que s’ha convertit en un dels més importants d’Europa en el seu àmbit”. Cal remarcar que Municipàlia ha rebut visitants de totes les comunitats de l’Estat, destacant els procedents de Catalunya (78%), l’Aragó (4%), Comunitat Valenciana (4%), Comunitat de Madrid (3,3%), Euskadi (2,5%) i Andalusia (1,6%).

Àngel Ros, alcalde de Lleida, s’ha mostrat satisfet de l’alt grau d’internacionalització assolit per Municipàlia, que en aquesta edició ha registrat visitants procedents de 28 països d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa: Algèria, Alemanya, Andorra, Angola, Argentina, Costa Rica, Dinamarca, Equador, EE.UU., Espanya, Estònia, Filipines, França, Geòrgia, Geòrgia del Sud, Holanda, Itàlia, Macedònia, el Marroc, Mèxic, Panamà, Perú, Polònia, Portugal, Romania, Suïssa, Uruguai i Zimbaue.

L’alcalde de Lleida també ha incidit en l’interès de les jornades tècniques i de les reunions professionals de caire municipalista, com les organitzades per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis i Províncies (FEMP), així com l’assemblea de la Red Ciudades AVE.

Èxit de les jornades tècniques
Les 41 activitats paral·leles celebrades en el marc del saló (jornades tècniques, reunions i assemblees professionals) han registrat un total 2.137 inscrits. Entre els temes de les jornades d’enguany, destaquen especialment els relacionats emb els residus, el medi ambient i l’estalvi energètic, així com els referents a les noves tecnologies. Altres temàtiques tractades han estat la de la senyalització urbana i la senyalització turística, els jocs i parcs públics, les ludoteques, les oportunitats tecnicoeconòmiques i d’inversió de l’Aerport de Lleida-Alguaire, les infraestuctures urbanes, la tramesa d’actes municipals, la formació de càrrecs electes, els parcs d’aigua urbans, la gestió integral d’actius municipals, o la gestió de la mobilitat.

El saló ha ofertat als visitants una mostra àmplia de novetats i solucions líders dels sectors del clavegueram, drenatge de sòls, xarxes d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

MU2009-AmbientPavello4

 

Print Friendly, PDF & Email