Municipàlia i Innocamping compleixen les expectatives de negoci dels expositors

Els dos salons apleguen uns 20.000 visitants i tornaran a celebrar-se conjuntament l’edició del 2015

 

La 17a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 1a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l’Aire Lliure), han tancat avui les seves portes amb un balanç “clarament positiu”, segons ha dit l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros. Pel que fa a la satisfacció comercial dels expositors, Ros ha explicat que “d’una manera unànime han confirmat que l’edició d’enguany de la fira ha estat millor que la de fa dos anys, ja que s’ha registrat un increment de les expectatives de contractació per part de les administracions locals”.

 

L’alcalde de Lleida ha dit que han passat pel saló uns 20.000 visitants professionals, una xifra similar a la de l’edició del 2011, i que els expositors de tots els sectors han mostrat interès per tornar d’aquí a dos anys. Pel que fa a la primera edició d’Innocamping, Ros ha dit que “ha funcionat molt bé i es tornarà a celebrar conjuntament amb Municipàlia l’any 2015”.

 

De la seva banda, el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Ángel Fernández, ha dit que “la presència de la FEMP a Municipàlia serveix per reforçar aquesta fira consolidada i posar en valor les entitats locals. Ha afegit que espera que en el projecte de Llei de Bases del Règim Local del Govern central, que s’està tramitant en el Congrés dels Diputats, s’acceptin les esmenes presentades per la FEMP per tal que els Ajuntaments puguin exercir plenament les seves competències amb el 100% de finançament. Fernández ha estat l’encarregat de clausurar els salons Municipàlia i Innocamping.

 

Cal recordar que Municipàlia-Innocamping han aplegat 325 expositors directes, una superfície neta de 17.000 metres quadrats i un ampli programa paral·lel amb 50 activitats professionals de gran qualitat, entre les quals 25 jornades tècniques, 18 demostracions pràctiques i presentacions d’empresa i 7 reunions i assemblees professionals.

 

Entre les novetats d’enguany destaca la primera edició d’Innocamping, saló que ha aplegat una àmplia exposició d’empreses de productes i serveis destinats al sector del càmping i de les empreses de lleure a l’aire lliure. A més, aquest certamen ha acollit jornades específiques, visites, trobades i acords en els quals hi participen importants entitats del sector. També cal fer esment de la trobada comercial de governadors i alcaldes de Kenya amb empreses de Municipàlia-Innocamping i la presentació Introducing Kènia-Vision 2030, que han organitzat GlobaLleida, Fira de Lleida i Africa Trading Point, centrada en les necessitats d’infraestructures per a aquest país africà per als pròxims anys.

MU2013-Cloenda-1

Pel que fa a les activitats al voltant del món municipalista i esportiu, cal destacar la jornada Projecte Europeu Smartspaces, que ha organitzat l’Agència de l’Energia de Lleida; l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats AVE, integrada per 18 ciutats d’arreu de l’Estat; visites, presentacions i activitats de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya, i la visita dels presidents o vicepresidents de les federacions catalanes de futbol, tennis, pàdel, natació i golf.

 

Cal fer esment també de la creació en el marc de Municipàlia de l’Associació Espanyola de Municipis i Entitats de Muntanya, una entitat destinada a defensar els interessos de les zones de muntanya de l’Estat espanyol.

MU2013-Cloenda-2

Print Friendly, PDF & Email