Municipàlia es consolida com el segon saló del sector més important d’Europa

Més de 22.000 visitants de 25 països passen per la fira celebrada a Lleida, mentre que les jornades tècniques registren 2.000 assistents

Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), fira celebrada del 23 al 26 d’octubre a Lleida, s’ha consolidat com la segona manifestació firal del sector més important d’Europa, per darrere del Salon des Maires et des collectivites locales (Saló dels Alcaldes i les administracions locals) de París. La 14a edició de Municipàlia ha registrat 22.013 visitants professionals (un 34% més respecte a l’edició anterior).

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat en el decurs de la presentació del balanç del saló l’alt grau d’internacionalització assolit per Municipàlia, amb visitants procedents de 24 països: Afganistan, Alemanya, Andorra, Argentina, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Colòmbia, Corea del Nord, Costa Rica, EE.UU., Eritrea, Espanya, Estònia, Etiòpia, França, Holanda, Itàlia, Portugal, Perú, Regne Unit, Suïssa, Turquia i Xile. Pel que fa als visitants nacionals, han vingut de totes les províncies de l’Estat, destacant els de Catalunya (62%), Madrid (8%), Comunitat Valenciana (7%) i l’Aragó (5%).

Àngel Ros també ha destacat la “qualitat“ dels visitants. Per càrrecs, el 62% són alts càrrecs (tècnics i polítics) de l’Administració, i el 38% restant procedeixen de l’empresa privada. Dels primers, el 36% són càrrecs electes. Quan al visitant procedent del sector privat, el 42% correspon a directors o presidents d’empresa.

Promoció a través de les empreses
Com a curiositat, cal dir que un 35% dels visitants es van acreditar amb antel·lació per Internet. D’altra banda, un 52% han utilitzat les invitacions gestionades pels expositors. En una estratègia 100% innovadora, Fira de Lleida ha incentivat la presència de visitants a Municipàlia bonificant els expositors per cada visitant que ha assistit al saló gràcies a una invitació lliurada per les empreses expositores. La Institució firal ha abonat 1 € a l’expositor per cada professional que l’empresa ha portat al saló.

Pel que fa als expositors, els organitzadors constaten també l’alt nivell de satisfacció, amb un 95% d’empreses presents al saló que han declarat ja la seva intenció de tornar a l’edició del 2009. Segons el sistema electrònic d’identificació i gestió comercial dels visitants per part dels expositors, hom constata s’ha produït una mitjana de 75 contactes per expositor. A més, a les 25 empreses que han quedat enguany en llista d’espera s’han afegit 20 noves firmes interessades a ser presents en la pròxima edició.

Èxit de les jornades tècniques
Les 40 activitats paral·leles organitzades aquesta edició (22 jornades tècniques, 11 presentacions d’empreses i 7 reunions i assemblees professionals) han atret 2.013 assistents (el 63% més que en l’edició del 2005), destacant novament la presència de nombrós públic internacional.

El director general de Fira de Lleida, Xavier Roca, ha destacat que Municipàlia ha esdevingut un punt de referència internacional en l’àmbit dels equipaments municipals, transports públics, tractament de residus i noves tecnologies, i ha incidit en el gran impacte econòmic que la fira té en el municipi de Lleida i la seva àrea d’influència, impacte valorat en 42 milions d’euros.

El saló ha ofertat als visitants una mostra àmplia de novetats i solucions líders dels sectors del clavegueram, drenatge de sòls, xarxes d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

El saló biennal Municipàlia ha incrementat enguany un 10% la superfície neta d’exposició, arribant als 16.010 m2. En total, la fira ha comptat amb 320 expositors directes, un 20% més que en l’edició anterior. El 16% del total d’expositors procedien de l’estranger, concretament d’Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Àustria, Finlàndia, els Estats Units, Portugal i Anglaterra. Dels 270 expositors restants, 213 són de Catalunya, mentre que 57 provenen d’empreses i entitats de 15 comunitats autònomes espanyoles.

 

Print Friendly, PDF & Email