Municipàlia debat l’aplicació del concepte smart city als municipis petits

Amb l’objectiu de facilitar el funcionament de l’administració local i afavorir la seva eficiència i la sostenibilitat

 

Apropar i implementar el concepte d’smart city als municipis petits per tal d’introduir la tecnologia i l’ús de les dades en favor de l’eficiència i la sostenibilitat ha estat el tema central de la jornada tècnica “Smart city, el concepte per a municipis eficients i sostenibles”, que ha organitzat avui l’empresa Acústics Ambient en el marc de la Fira Municipàlia, que es desenvolupa fins demà a Fira de Lleida.

 

L’enginyer tècnic industrial d’Acústics Ambient, Jesús Uriol, ha dit que “fins ara es relacionava el concepte d’smart city amb la gestió de les grans empreses, les ciutats i les metròpolis, però en aquesta jornada hem volgut tractar l’aplicació de sistemes de gestió de ciutat intel·ligent als municipis petits on el nombre d’habitants no sigui un impediment”. “L’objectiu últim és facilitar el funcionament de l’administració local amb la implementació de projectes concrets per a cada població per aconseguir millorar-ne l’eficiència energètica, la mobilitat o l’accessibilitat i reduir la contaminació lumínica i acústica”, apunta Uriol.

 

Durant la jornada s’ha exposat el model de ciutat intel·ligent de Barcelona, s’ha parlat dels passos per esdevenir un municipi smart, de la tecnificació dels municipis i s’han presentat projectes pilot d’smart city.

 

La consultoria acústica Acústics Ambient fa projectes d’estudi d’impacte acústic, d’insonorització, de condicionament acústic i d’aïllament en l’edificació; sonometries; estudis de reducció de la pressió sonora en plantes de producció; disseny de productes acústics, i mapes acústics. En l’actualitat té molt avançada la creació d’un sensor que mesura la contaminació acústica.

 

MU2015-JornadaSmartCity

 

Print Friendly, PDF & Email