Municipàlia creix i es fa més internacional malgrat el context econòmic

Es consolida com el saló de referència del sud d’Europa en l’àmbit dels equipaments i serveis municipals

 

Municipalia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) es consolida com el saló de referència del sud d’Europa en l’àmbit dels equipaments i serveis municipals, segons ha afirmat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en l’acte de balanç del saló. El paer en cap ha fet un “balanç molt optimista ” del certamen, malgrat la situació econòmica general, i ha incidit en la satisfacció dels expositors, el 96% dels quals ha tingut “els resultats esperats o superior als esperats”, segons un sondeig fet per l’organització.

 

Ros ha explicat que en línies generals els saló ha superat les expectatives de contactes i interès i ha reforçat el seu caràcter internacional, tant pel que fa a visitants com a expositors. En aquest sentit, ha asseverat que l’esdeveniment firal ha registrat expositors de Portugal, França, Holanda, Canadà, Alemanya i Itàlia, així com visitants d’una vintena de països europeus, americans i africans (com Portugal, França, Holanda, Alemanya, Guinea Equatorial, Guinea Konakry, Costa Marfil, l’Argentina, Perú, la República Dominicana, Mèxic, Paraguai, Equador, Guatemala i Costa Rica).

 

D’altra banda, en el marc del saló s’han celebrat 40 jornades professionals, a les quals han assistit un miler de persones, mentre que a nivell de visitants s’ha assolit la xifra de 20.000 persones, procedents de totes les províncies de l’Estat i de l’estranger.

 

Reñé qüestiona la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, ha defensat Municipàlia com a “punt de trobada d’alcaldes i representants de les administracions locals per compartir inquietuds i experiències, així com un lloc de discussió i de reflexió a l’entorn de situacions noves que ens han arribat”. Reñé s’ha referit a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, “una llei molt qüestionada” que segons el responsable polític lleidatà “provoca una mala gestió de l’entorn municipal i no ajuda en res en fer eficients i àgils les gestions dels ajuntaments, i més encara en una àrea com la de Lleida on el 70% dels municipis tenen menys de mil habitants”. Reñé confia en que després de les properes eleccions generals els partits polítics canviïn aquesta llei.

 

Els organitzadors han afirmat que la celebració conjunta, per segon any consecutiu, de Municipàlia i Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l’Aire Lliure) es mostra com una estratègia encertada, valorada positivament pels expositors i que permet aprofitar sinergies i obrir nous mercats a les empreses. Cal dir també que la celebració de les dues fires paral·leles representa l’esdeveniment firal amb un impacte més gran a la ciutat i als municipis de l’entorn (uns 7,5 milions de euros aproximadament).

 

Com a novetat destacada de Municipàlia cal esmentar la Missió Tècnica Internacional: Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats, organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas, en què 20 tècnics i càrrecs de països llatinoamericans han visitat la fira per compartir experiències sobre energia, mobilitat i medi ambient. Els participants s’han mostrat especialment interessats en els equipaments de recollida i gestió de residus urbans, xarxes d’aigua i eficiència energètica en general, i han portat a terme diversos contactes amb empreses expositores d’aquests àmbits.

 

La 18a edició de Municipàlia i la 2a edició d’Innocamping han tingut lloc del 13 al 16 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida amb 315 expositors directes repartits en una superfície de 22.500 m2. Enguany la superfície d’exposició exterior ha crescut en un 15% respecte a l’edició del 2013, fins arribar als 2.500 metres quadrats.

 

MU2015-Cloenda

 

Print Friendly, PDF & Email