Municipàlia busca aliats a Portugal

El director general de Fira de Lleida, Xavier Roca, s’ha desplaçat els dies 7 i 8 de novembre a Oporto i Lisboa per promocionar Municipàlia a Portugal. Roca s’ha reunit amb els màxims responsables del saló Intermunicipal (Saló de Productes i Serveis per a Municipis) de Porto per tal d’establir una aliança estràtegica que permeti captar expositors i visitants portuguesos per a Municipàlia. L’acord facilitarà la presència d’empreses expositores d’Intermunicipal al saló lleidatà i viceversa. Roca s’ha reunit amb Carla Maia, directora del saló Intermunicipal, i Manoel de Souza, director de Marketing de la fira portuguesa.

D’altra banda, el director de Fira de Lleida ha visitat el saló AmbiUrbe (Saló Internacional de Desenvolupament Sostenible) de Lisboa, fira que ha tingut lloc del 8 al 12 de novembre, i ha contactat amb diverses empreses expositores potencialment interessades a participar a Municipàlia. Roca, que s’ha entrevistat amb el director d’AmbiUrbe, Miguel Comparta, per tal d’estudiar possibles línies de col·laboració, ha anunciat que Fira de Lleida ja ha tancat a Lisboa 5 contractes amb firmes portugueses i espanyoles que seran presents a Municipàlia.

Roca considera bàsic que Municipàlia, saló líder en l’àmbit dels serveis i els equipaments urbans a l’Estat espanyol “es posicioni amb força al mercat portugués, un mercat que per proximitat i creixement resulta molt interessant per al sector i una fita important en la internacionalització del saló lleidatà”. Un altre factor positiu és que tant Intermunicipal de Porto com AmbiUrbe de Lisboa són biennals i tenen lloc els anys que no se celebra Municipàlia.

En els darrers dotze mesos Fira de Lleida ja ha portat a terme diverses accions d’àmbit nacional i internacional per promocionar Municipàlia. Concretament, la Institució firal lleidatana ha viatjat al Salon des Maires et des collectivites locales (Saló dels Alcaldes y les col·lectivitats locals) de París; als salons Equipville (Saló d’Equipaments i Serveis Urbans), Lumiville (Saló de l’Enllumenat Públic) i Conceptville (Salo dels Serveis, Tendències i Projectes Urbans per a la Ciutat del Demà) de Lió; i al saló TEM TECMA (Setmana Internacional de l’Urbanisme i el Medi Ambient) de Madrid.

La 14a edició de Municipalia tindrà lloc l’octubre de 2007 al recinte de la Fira de Lleida. L’anterior edició va registrar l’assistència de 16.600 visitants professionals —en la seva majoria alcaldes, regidors i tècnics municipals— i de 270 expositors directes.

 

Print Friendly, PDF & Email