Municipàlia arriba carregada de jornades al voltant del món de les ciutats

La 16a edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals tindrà lloc del 18 al 21 d’octubre a la Fira de Lleida

 

La 16a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), certamen líder a l’Estat i un dels més importants del sud d’Europa en el sector dels equipaments i serveis urbans, tindrà lloc del 18 al 21 d’octubre a la ciutat de Lleida amb un variat programa de jornades tècniques, col·loquis, presentacions i altres activitats amb una temàtica que girarà al voltant del món de les ciutats i els seus municipis –amb el medi ambient i l’eficiència energètica com a grans protagonistes– i que atraurà centenars de tècnics i representants d’administracions locals i supranacionals de tota la geografia espanyola.

 

Entre les activitats programades poden destacar-se la XIII Conferència Ategrus sobre abocadors controlats, la 1a Jornada d’Enginyeria Civil organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, les jornades tècniques del Gremi de Jardiners de Lleida titulades “Condicionants en el disseny i la construcció de cobertes enjardinades i murs verds a l’àrea Mediterrània” i “Limitacions legals a l’ús de pesticides en espais públics i estratègies de control biològic“. De la seva banda, l’Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics organitza la conferència “Equipament, mobiliari, persones: una relació a cuidar en la prestació de serveis municipals”.

 

També són de gran interès les conferències o jornades “Assegurances i plans de pensions al món municipal” (organitzen l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i Banc de Sabadell), “Coneixem la biomassa” (Associació Catalana de Municipis), “Nous productes de la Xarxa compra reciclat” (Agència de Residus de Catalunya), “Les noves tecnologies aplicades a l’administració local. Ajuntament Impulsa, la primera plataforma 2.0 que connecta a fabricants i administració local” (Ajuntament Impulsa), “Pimes i compra pública innovadora: potencial win-win” (ACC10), “La realitat dels micropobles” (Consell Comarcal del Segrià) i “Bones pràctiques en telefonia mòbil i desenvolupament local” (Federació Espanyola de Municipis i Províncies).

 

Municipàlia també acollirà les sessions “Casos pràctics de seu electrònica” (organitza SEMIC), “Les auditories urbanístiques: règim jurídic, objecte, finalitat i procediment” i “El principi de transparència a les administracions locals. Un canvi de paradigma” (Roca Junyent), “El repte de les telecomunicacions als municipis (Optixcat), “Sistema de telegestió per a l’enllumenat. Noves tecnologies d’estalvi i eficiència energètica per a municipis” (Sinapse Energía), “La importància de la presència de desfibril•ladors en espais públics municipals” (Sanimedic Group&Neosalus), “Espais de valor” (BDU-Barcelona Disseny Urbà), “Presentació nacional del servei municipal de consultes mediambientals” (Ambientum.com), “Una gestió eficaç de la senyalització en temps de crisi” (Sismotur), “Projecte Lumínic, el futur de l’estalvi energètic” (Banc Sabadell), “Tecnologia al servei de l’eficiència i l’estalvi municipal” (bc Sistemas), “Internet de banda ampla, la competitivitat d’un municipi” (Anxanet), “Tennant, innovacions per a una neteja viària sostenible” (Tennant Company), “Tam Tam. Sistema de control presencial horari” (Cotemsa), “Vedere, plataforma de promoció de destins turístics a internet” (Nexus Geografics), “Pavellons Mondo Arena: innovació i sostenibilitat” (Mondo Ibérica) i la Trobada de Jardiners del Gremi de Jardineria de Catalunya.

 

Els sectors presents a Municipàlia són els del clavegueram, drenatge de sòls, xarxes d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

 

Missió comercial del Brasil

D’altra banda, la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida organitza en el marc de Municipàlia una missió comercial inversa de compradors del Brasil del sector d’equipaments i serveis municipals. L’acció es durà a terme del 18 al 21 d’octubre i forma part del pla desenvolupat per Fira de Lleida per potenciar la presència de visitants internacionals amb poder de decisió de compra a Municipàlia. Gràcies a aquesta iniciativa, les empreses espanyoles productores de serveis i equipaments municipals expositores del saló podran mantenir reunions amb importadors, tècnics i institucions brasileres. Les trobades es faran en el Palau de Congressos La Llotja de Lleida.

 

 

Print Friendly, PDF & Email