Municipàlia aposta per l’estalvi energètic i el medi ambient

El saló tindrà 325 expositors i 49 activitats professionals de gran qualitat

 

La 16a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), que es desenvoluparà del 18 al 21 d’octubre al recinte de Fira de Lleida, aplegarà 325 expositors directes (igual que en l’edició del 2009), una superfície neta de 16.780 metres quadrats i un ampli programa paral·lel que inclou 49 activitats professionals de gran qualitat. Enguany, el medi ambient i l’eficiència energètica tindran un protagonisme especial, tant en l’àmbit de les empreses expositores com pel que fa als continguts de les jornades tècniques que es desenvoluparan.

 

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat que enguany s’ha aconseguit mantenir els nivells d’ocupació de l’edició del 2009 –cal recordar que la fira té caràcter biennal– i ha destacat la qualitat de les 30 jornades tècniques i presentacions que s’hi desenvoluparan i que “se centren en els sectors energètics, sobretot en les energies renovables i l’eficiència en l’enllumenat”. Ros també ha fet un esment especial a Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, encarregat d’inaugurarel saló , “perquè com a president de l’Associació Catalana de Municipis sempre ha col·laborat estretament amb Municipàlia”.

 

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i president de la Comissió Delegada del Patronat, Joan H. Simó, ha valorat “molt positivament la riquesa que Municipàlia aporta a l’hosteleria, al comerç i a la restauració de Lleida” i ha destacat la missió comercial inversa que la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida organitza en el marc del saló amb compradors del Brasil del sector d’equipaments i serveis municipals.

 

El president de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat, Joan Reñé, ha insistit en el fet que “Municipàlia més que mai ha de convertir-se aquest any en el fòrum de discussió del nou camí que han de seguir els ens locals per aconseguir una major eficiència i un major estalvi en els serveis que ofereixen als ciutadans o com trobar fórmules per mancomunar serveis”.

 

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha assegurat que “la Generalitat de Catalunya es mostra partidària de construir a partir del 2013 un nou pavelló al recinte firal per cobrir la demanda d’espai de les fires internacional de Sant Miquel i Municipàlia, sempre hi quan la resta de patrons de Fira de Lleida ho creguin convenient i les condiciones econòmiques ho permetin”.

 

El director general de la Fira de Lleida, Oriol Oró, s’ha mostrat convençut que el saló es beneficiarà de l’entrada als ajuntaments dels nous equips de govern municipals, que tenen a Lleida l’oportunitat d’adquirir equipaments i serveis per dur a terme les iniciatives i els projectes previstos als seus programes electorals.

 

Activitats paral·leles

Municipàlia acollirà 49 activitats paral·leles, 30 són jornades tècniques i presentacions; 15, demostracions pràctiques, i 4, reunions i assemblees professionals. Entre aquestes activitats cal destacar el congrés anual Ategrus, la jornada de l’Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics “Equipament, mobiliari, persones: una relació a cuidar en la prestació de serveis municipals” i de Semic “Casos pràctics de seu electrònica” i el seminari amb empreses europees i compradors públics, que organitza ACC1O.

 

En el capítol de novetats cal fer esment de la nova sala per a presentacions d’empresa al pavelló 4 i l’habilitació d’una zona de demostracions al recinte exterior. Els visitants professionals també podran gaudir d’una gran novetat a nivell mundial, el Mobiliari Urbà Solars, presentat per Insopol i que és especialment dissenyat per a les Smart i Green Cities; la solució de l’empresa Semic de Seu Electrònica, que serà la més implantada a tot el territori català; el projecte punter en l’àmbit internacional de sistema de gestió d’il·luminació LED, que permet garantir un estalvi en el consum energètic de l’enllumenat públic superior al 70%, i que presentarà l’empresa Iluminación Inteligente Luix, o els vehicles i tractors elèctrics per dur a terme els serveis municipals amb un consum inferior a 2 euros al dia que exhibirà Grau Maquinària. A més, la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida organitza al Palau de Congressos-La Llotja una missió comercial inversa de compradors del Brasil del sector d’equipaments i serveis municipals.

 

Els sectors representats a Municipàlia són clavegueram, drenatge de sòls i xarxes d’aigua; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; enllumenat de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i d’oci; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necrópolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària, i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

 

Municipàlia serà inaugurada el dimarts, dia 18, a les 11 h, per Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona. La cloenda del saló anirà a càrrec de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, el divendres, dia 21, a les 14 h. El saló obrirà diàriament de 10 a 19 h (divendres fins a les 15 h).

 

MU2011-Presentacio

 

Print Friendly, PDF & Email