Municipàlia aplega 325 expositors i es consolida com la gran fira dels municipis

El 17% de les empreses participants són estrangeres i hi haurà 41 activitats entre jornades tècniques i assemblees professionals

La 15a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), fira que tindrà lloc al recinte de Fira de Lleida entre el 20 i el 23 d’octubre, es consolida com la gran manifestació firal de referència del sector a l’Estat espanyol.

El saló, que se celebra cada dos anys, incrementa enguany la superfície neta d’exposició, arribant als 16.780 m2, (630 m2 més que a l’edició del 2007). En total hi haurà 325 expositors directes, cinc més que en l’edició anterior, dels quals el 17% són estrangers. Enguany s’ha assolit una ocupació del 100% de l’espai disponible i, a més, 10 empreses han quedat en llista d’espera.

La present edició de Municipàlia, saló catalogat com a Internacional pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), serà el marc de 41 activitats paral·leles, de les quals 38 són jornades tècniques i la resta reunions i assemblees professionals. Entre les activitats destaquen l’assemblea ordinària del Fòrum Comarcal de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’assemblea Xarxa Ciutat AVE, l’exposició Plan Avanza, el congrés anual Ategrus sobre abocadors controlats i la presentació de l’únic autobús elèctric disponible actualment a Europa amb bateries d’ultima tecnologia.

El president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha incidit en que Municipàlia és el saló organitzat per Fira de Lleida que té més projecció estatal i internacional, tant per la varietat dels àmbits que abasta com per les novetats que presenta. Pel que fa a la internacionalització, l’alcalde ha afegit que visitaran el saló delegacions de representans municipals de diferents països i que hi haurà espais destinats a empreses franceses, italianes i holandeses. Ros ha dit que “és lògic que el món municipalista tingui molt d’interès per Municipàlia, ja que en anys de crisi hi ha molta inversió pública i Lleida es convertirà en un aparador de les principals novetats del mercat”.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació, Joan Simó, ha afirmat que Municipàlia és un dels millors salons que s’organitzen a Fira de Lleida i que “des del seu naixement, l’any 1981, aquesta és l’edició més reexida pel nombre d’expositors i superfície ocupada i per la representació municipal important que s’aplegarà durant els quatre dies que dura el certamen”.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat que aquesta fira és la més internacional de les Terres de Lleida i que té gran interès per al món municipalista i per a les seves administracions, tant provincial, com comarcal i local. “De fet, és el nostre hipermercat per excel·lència, pel que fa a les infraestructures i a la innovació en l’àmbit dels equipaments i serveis municipals”. Gilabert ha destacat que les jornades tècniques incideixen en allò que més afecta els municipis, com ara les noves tecnologies, l’estalvi energètic i la formació dels càrrecs locals.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat les nombroses visites oficials que hi haurà, com ara la de la consellera de Salut, Marina Geli; el director general per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, David Cierco; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i les visites dels membres del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya i dels alcaldes de la província de Lleida i dels presidents dels consells comarcals.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha dit que Municipàlia vol ser el saló referent del sud d’Europa en el seu àmbit i ha destacat que una desena d’empreses no podran exposar al saló per manca d’espai malgrat que “hem rendibilitzat al màxim la capacitat dels pavellons”. El responsable de Fira de Lleida ha remarcat l’ampli programa de jornades i congressos i la presència d’alcaldes francesos i de països sudamericans.

Municipàlia serà inaugurada el dimarts dia 20 d’octubre, a les 16.30 h, per Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, mentre que la cloenda, que es farà divendres 23 d’octubre, estarà presidida per Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

El saló oferirà als visitants una mostra àmplia de novetats i solucions líders dels sectors del clavegueram, drenatge de sòls, xarxes d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

 

Print Friendly, PDF & Email