Municipàlia acull la XIV Conferència Ategrus® sobre abocadors controlats

Els dies 22 i 23 d’octubre de 2013, Municipàlia acollirà la XIV Conferència Ategrus® sobre abocadors controlats. S’espera l’assistència d’un centenar de congressistes, tant de les administracions públiques com de les empreses privades.

 

L’abocament de residus segueix sent avui dia l’opció de gestió–disposició més utilitzada a Espanya. No obstant això, fa ja uns anys, i en particular des de l’aparició de les directives europees de residus i d’abocadors, que aquest tipus de disposició final s’enfronta a nombrosos reptes legislatius i tècnics: contenció al màxim de la contaminació, biogàs, lixiviats, canvi climàtic, rebuig social, obligació de disminució de la matèria orgànica abocada, aplicació de noves tecnologies, integració en nous models de gestió integral de les escombraries, valorització màxima dels materials. Aquests reptes han comportat nous conceptes d’abocador, que van des de l’abocador bioreactor fins a l’abocador de rebutjos d’alta estabilitat.

MU2013-Ategrus

Les conferències que ATEGRUS® organitza des del 1991 sobre abocament i gestió de residus, s’han convertit ja en referència per a tot el sector dels abocadors controlats. El seu objectiu és crear un espai de trobada on els tècnics del sector puguin posar-se al dia sobre els últims canvis legislatius i puguin conèixer les millors tècniques disponibles en el mercat i en la investigació actual, per adequar-se el millor possible a aquesta legislació canviant.

 

En el següent enllaç es pot consultar el programa preliminar.

Print Friendly, PDF & Email