Missió tècnica internacional d’alcaldes de llatinoamèrica a Municipàlia

La trobada es farà del 13 al 16 d’octubre a Lleida en el marc de Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals

 

Amb el nom de “Missió Tècnica Internacional: Solucions Sostenibles per a les nostres Ciutats”, la Unión Iberoamericana de Municipalistas i Fira de Lleida han organitzat una gran trobada internacional que tindrà lloc del 13 al 16 d’octubre a la ciutat de Lleida en el marc del saló Municipàlia. La reunió, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països d’Amèrica Llatina i del Carib, està destinada a convertir-se en una gran plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

 

La Missió Tècnica Internacional: Solucions Sostenibles per a les nostres Ciutats s’estructurarà en un conjunt de conferències, ponències, presentacions d’experiències, tallers de solucions empresarials, reunions i activitats diverses destinades a promoure un intercanvi de coneixements, anàlisis i reflexions entre agents públics i privats, inclosos representants d’empreses i centres d’innovació, tècnics i especialistes relacionats amb el món municipalista.

 

Els eixos que vehicularan les sessions són tres: los polítiques i mesures per impulsar la sostenibilitat de les ciutats; les ciutats verdes amb capacitat de recuperació, autosuficiència i sostenibilitat social, econòmica i ambiental; i l’energia com a vector de canvi de les ciutats. Dintre    d’aquests blocs es tractaran temes com la gestió dels residus dels municipis espanyols i de l’Amèrica Llatina, la gestió de l’aigua, la mobilitat, la construcció eficient, l’estalvi en l’enllumenat públic o el finançament i la cooperació internacional en l’àmbit de la sostenibilitat.

 

Amb la previsió d’acollir a més de 302 expositors directes i uns 20.000 visitants professionals, Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) se celebrarà del 13 al 16 d’octubre al recinte de Fira de Lleida. Aquesta àmplia manifestació, que enguany assoleix la 18a edició, s’ha consolidat com la cita municipalista de referència a Espanya i un dels certàmens més importants d’Europa en l’àmbit dels equipaments i els serveis municipals. A més de l’àrea d’exposició, Municipàlia acull cada edició una cinquantena d’activitats paral·leles, entre jornades tècniques, reunions i assemblees professionals.

 

 

Print Friendly, PDF & Email